Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razmišljaju i o sudskoj tužbi

Mamić udrugu Naš Hajduk usporedio s Cosa Nostrom, brzo stigao oštar odgovor

Savjetnik uprave Dinama Zdravko Mamić u petak se na konferenciju za novinare u Zagrebu osvrnuo na mnoge stvari pa i na rad udruge Naš Hajduk koju je usporedio sa sicilijanskom mafijaškom organizacijom Cosa Nostrom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mene ime Naš Hajduk podsjeća na talijansku Cosa Nostru, što u prijevodu znači ''naša stvar''. Udruga Naš Hajduk uzela je sebi za pravo da simbol Hrvata, Dalmacije i hrvatske dijaspore otme u svoje ruke i da teroriziraju cijelu Hrvatsku na način Cosa Nostre. Naša stvar, odnosno onako kako mi hoćemo. Oni su gospodari Hrvatske, a ne političari koje je narod izabrao. Političari nisu dovoljni svjesni da prepoznaju što se valja iza brda", izjavio je Mamić na konferenciji za novinare u petak, odnosno u još jednom monologu i obraćanju naciji.

On je ustvrdio da je udruga Naš Hajduk "opasna grupa ljudi koja razara tkivo hrvatskog čovjeka".

"Nitko me neće posvađati s Hajdukom, ali Hajduk nisu huligani, orjunaši koji su se okupili u udruzi Naš Hajduk. Hajduk je Hrvatska, i veći dio Torcide, i pošteni navijači. Ova udruga će Hrvatskoj doći glave, Hrvataska će platiti cijenu ove Cosa Nostre", rekao je Mamić.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor udruge Naš Hajduk, a njihovo priopćenje prenosimo vam u cijelosti:

''Pozivamo pravnu državu i represivni aparat da na prijetnje upućene od strane optuženika za teški gospodarski kriminal i osobe sklone nasilju reagiraju jednako revno i na jednak način kao u nedavnim situacijama.

Naš Hajduk predstavlja vrijednosti koje su dijametralno suprotne svemu onome što simbolizira navedena osoba i njegova klika i potpuno je jasno zašto se osjeća ugrožen idejama poput demokracije, transparentnosti, zakonitosti i časti. Zaštitu od izrečenih prijetnji, kleveta, uvreda, objeda i najnižih prozivki potražit ćemo na sudu.

Pozivamo naše članove da na ove prijetnje odgovore na najbolji način - pojačanim oprezom te još jačom aktivnosti na planu demokratizacije i vraćanja hrvatskog nogometa onima kojima i pripada – hrvatskom narodu. Učlanjujte se više nego ikada, kupujte pretplate više nego ikada i sudjelujte u projektu pod sloganom "ZA SVA VRIMENA" više nego ikada!

Ovaj napad samo je još jedan dokaz da smo na pravom putu. Zaustavljanja nema.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider