Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nekoliko pitanja za DORH

Navijači Dinama upozoravaju pravosuđe: "Bit će to velika sramota za cijelu Hrvatsku!"

Udruga navijača Dinama uz veliku dozu zabrinutosti se osvrnula na nedavna medijska nagađanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niti godinu dana otkako se vratio Zoran Mamić bi mogao ponovno napustiti Dinamo i zaputiti se na Arapski poluotok, gdje je već radio u nekoliko klubova. Na takve signale koji proteklih dana kolaju osvrnuli su se iz udruge navijača Dinamo - to smo mi, razočarani jer se iščekuje pravomoćna presuda trenutnom sportskom direktoru Dinama koji je u prvom postupku osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zbog utaje poreza i izvlačenja novca iz maksimirskog kluba.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nastavno na objavu u hrvatskim medijima kako nepravomoćno osuđeni Zoran Mamić planira ponovno otići na Bliski Istok koji je poznat kao offshore oaza i potencijalno skrovište nestalog Dinamovog novca, izražavamo razočaranje s tromim i neodgovornim ponašanjem hrvatskog pravosuđa.

Osječki procesi i pravomoćna presuda nepotrebno su se odužili, a mjere koje su trebale spriječiti bijeg braće Mamić nisu donesene, štoviše Zoran je vraćen na isto mjesto s kojeg je počinio spomenuta nedjela. Zbog svega navedenog i onog što slijedi u narednim danima, a najviše političkog nadmetanja o boljoj i poštenijoj Hrvatskoj u budućnosti moramo postaviti nekoliko pitanja odgovornim osobama u Državnom odvjetništvu.

Iz kojeg razloga sukladno članku 98., stavak 2. točka 2. Zakona o kaznenom postupku niste tražili nadležni sud izricanje mjere opreza zabrane napuštanja boravišta Zoranu Mamiću s obzirom na to da je u tijeku drugostupanjski pravorijek za proces u kojem je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci (samo jedan mjesec više značio bi čekanje presude u pritvoru). Isto kao i početak procesa u druga dva pravosudna slučaja? Pogotovo s obzirom na to da je njegov brat i prvoosuđeni pobjegao od hrvatskog pravosuđa u susjednu BIH odakle izbjegava izručenje Hrvatskoj, a o čemu se Zoran Mamić nikada nije negativno izrazio.

Također, zbog čega sukladno članku 98. stavak 2. točka 6. Zakona o kaznenom postupku niste od nadležnog suda tražili izricanje mjere opreza zabrane obavljanja određene poslovne aktivnosti s obzirom na to da Zoran Mamić ponovno obavlja dužnost sportskog direktora Udruge građana GNK Dinamo Zagreb te po izjavama člana Uprave Krešimira Antolića vodi pregovore oko transfera igrača čime postoje opravdana sumnja u ponavljanje kaznenog djela za koji je osuđen?

Utjecaj na svjedoke s kojima svakodnevno surađuje? Opasnost od ponavljanja istog kaznenog djela?

Ako i mlađi brat Mamić pobjegne od hrvatskog pravosuđa bit će to velika sramota za cijelu Hrvatsku, a mi ćemo jasno prozvati odgovorne osobe koje smo više puta upozorili na ovakav rasplet događaja.

Dinamo - to smo mi!", stoji u objavi.

Veličanstveni preokret Alistaira Overeema

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider