Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čistila je kutije

Udovica slavnog Španjolca pronašla njegovo pismo četiri godine nakon tragedije, šokirala se

Jose Antonio Reyes bio je legenda Seville i veliki prijatelj Ivana Rakitića.

Jose Antonio Reyes i Ivan Rakitić (Foto: Afp)

Europski, ali i svjetski nogomet šokirala je vijest prijem četiri godine kada je život izgubio Jose Antonio Reyes, ikona Seville i bivši igrač Real Madrida.

Reyes je poginuo u prometnoj nesreći u 35. godini života, a kobna nesreća dogodila se u Sevilli. 

Španjolac je iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece, a njegova supruga se često prisjeti voljenog muža na društvenim mrežama.

Tako je Noelia objavila pismo koje je pronašla četiri godine nakon tragedije.

"Upravo sam dobila narudžbu od Ikee koju sam napravila kako bih organizirala neke male stvari koje još uvijek čuvam u kutijama. Ovo sam pronašla", podijelila je Noelia na društvenim mrežama i dodala:

Igrači Dinama Stefan Ristovski jasnom se porukom oglasio o sudačkim odlukama protiv Dinama divider

"Sretan Dan zaljubljenih. Neću te zaboraviti čak ni iz daljine", pisalo je na čestitci za Dan zaljubljenih koju je Reyes posvetio svojoj supruzi prije smrti.

Poginuo je na kraju svoje impresivne karijere, nakon što je posljednju sezonu odigrao za drugoligaša Extremaduru.

Nogometom se počeo baviti u Sevilli, u čijem je dresu i započeo profesionalnu karijeru. U siječnju 2004. prešao je u Arsenal, iz kojeg je dvije i pol godine kasnije otišao na jednosezonsku (2006./2007.) posudbu u Real Madrid. Na kraju te sezone njegov ugovor od Arsenala otkupio je Realov gradski rival Atletico Madrid, u kojem je ostao četiri godine.

Osim tih klubova igrao je i za Benficu, Espanyol, Cordobu, a imao je i jednu kratku avanturu u kineskom klubu Xinjiang Tianshan Leopard.

Pet puta osvojio Europsku ligu

Osvojio je brojne trofeje i individualna priznanja kao igrač, od čega se posebno ističe to što je pet puta osvajao Europsku ligu (dvaput s Atleticom pa onda tri godine zaredom sa Sevillom). Bio je prvak Engleske s Arsenalom u svojoj prvoj sezoni (2004.) po dolasku na Otok, a u svojoj jedinoj sezoni u dresu Reala uzeo je Primeru 2007. godine. Također, osvojio je i naslov prvaka Portugala s Benficom 2009., igrao finale Lige prvaka s Arsenalom (2006.)...

Na početku ovog stoljeća bio je jedan od najvećih talenata španjolskog nogometa pa je za reprezentaciju Španjolske debitirao tek što je napunio 20 godina, krajem ljeta 2003. godine. Reprezentativna karijera potrajala mu je tek do 2006., kasnije nije dobivao pozive, a ukupno je skupio 21 nastup i postigao četiri gola.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider