Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrao za Real, Arsenal, Sevillu...

Strašna tragedija: U prometnoj nesreći poginuo poznati španjolski nogometaš!

Tužna vijest dolazi iz Španjolske, potvrdio ju je njegov matični klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šokantna vijest stigla je iz Španjolske: u prometnoj nesreći je poginuo Jose Antonio Reyes!

Kobna nesreća se dogodila u Sevilli, a vijest da je Reyes izgubio život objavio je njegov matični klub Sevilla. Reyes je poginuo u dobi od samo 35 godina. Zasad nije poznato na koji je način došlo do ove tragedije u kojoj je španjolski nogomet pretrpio veliki gubitak.

Poginuo je na kraju svoje impresivne karijere, nakon što je prošlu sezonu odigrao za drugoligaša Extremaduru.

Nogometom se počeo baviti u Sevilli u čijem je dresu i započeo profesionalnu karijeru. U siječnju 2004. prešao je u Arsenal, iz kojeg je dvije i pol godine kasnije otišao na jednosezonsku (2006./2007.) posudbu u Real Madrid. Na kraju te sezone njegov ugovor od Arsenala otkupio je Realov gradski rival Atletico Madrid u kojem je ostao četiri godine.

Osim tih klubova, igrao je i za Benficu, Espanyol, Cordobu, a imao je i jednu kratku avanturu u kineskom klubu Xinjiang Tianshan Leopard.

Pet puta osvojio Europsku ligu

Osvojio je brojne trofeje i individualna priznanja kao igrač, od čega se posebno ističe to što je pet puta osvajao Europsku ligu (dvaput s Atleticom pa onda tri godine zaredom sa Sevillom). Bio je prvak Engleske s Arsenalom u svojoj prvoj sezoni (2004.) po dolasku na Otok, a u svojoj jedinoj sezoni u dresu Reala uzeo je Primeru 2007. godine. Također, osvojio je i naslov prvaka Portugala s Benficom 2009., igrao finale Lige prvaka s Arsenalom (2006.)...

Na početku ovog stoljeća bio je jedan od najvećih talenata španjolskog nogometa pa je za reprezentaciju Španjolske debitirao tek što je napunio 20 godina, krajem ljeta 2003. godine. Reprezentativna karijera potrajala mu je tek do 2006., kasnije nije dobivao pozive, a ukupno je skupio 21 nastup i postigao četiri gola.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider