Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo pomalo...

Ovog petka vraća se još jedna liga: Umjesto 38 igrat će se 27 kola

S obzirom na to da je početak prvenstva odgođen, 12 momčadi K League u 2020. odigrat će 27 utakmica, dok inače igraju 38.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Bjelorusije, Turkmenistana i Tajvana u petak će i u Južnoj Koreji nogometaši istrčati na terene.

Naime, južnokorejska K League trebala je početi 29. veljače, no zbog pandemije koronavirusa odgođena je i sada nakon dvomjesečne pauze, prvu utakmicu odigrat će prvak Jeonbuk Motors i pobjednik kupa Suwon Bluewings, a obje će momčadi morati slijediti posebna nogometna pravila. Utakmica će biti prenošena na You Tubeu i Twitteru uz engleske komentare za gledatelje s engleskog govornog područja, prenosi agencija Yonhap.

Sve druge utakmice južnokorejskog prvenstva igrat će se bez gledatelja uz ​​izuzetno stroga pravila higijenske sigurnosti.

gol expired HNS objavio: Poznat je datum nastavka nogometne sezone u Hrvatskoj! divider

U nogometu je nemoguće potpuno isključiti fizički kontakt s vlastitim i suparničkim igračima, a prema novim pravilima ponašanja, strijelac gola neće smjeti biti pozdravjen stiskom ruke niti će mu suigrači moći hrliti u zagrljaj.

Svi igrači negativni na koronavirus

Liga je testirala svakog igrača i trenera na COVID-19 i svi su bili negativni. No, svejedno, svim igračima i članovima stručnog stožera mjerit će se temperatura prije ulaska u nogometni objekt, a u slučaju da se otkrije da je netko zaražen, u karanteni će dva tjedna biti ne samo bolesni igrač, već i svi oni koji su s njim bili u kontaktu.

Prošli mjesec je objavljeno da su televizijske kuće iz deset zemalja, među kojima su Kina, Hong Kong i Hrvatska, kupile prava za prijenos utakmica K League za ovu sezonu, dok su televizijske postaje iz Njemačke, Francuske, Italije, Australije i SAD-a također pokazale interes.

S obzirom na to da je početak prvenstva odgođen, 12 momčadi K League će u 2020. odigrati 27 utakmica, dok inače igraju 38.

Osim nogometa, u Južnoj Koreji su krenule i bejzbol utakmice koje će čak prenositi i neke od najpoznatijih američkih televizijskih kuća u nedostatku sportskih događaja u SAD-u. Golf liga kreće s natjecanjima sljedeći tjedan.

U Južnoj Koreji ima više od 51 milijun stanovnika, a od koronavirusa do sada je preminulo više od 250 osoba, dok je zaraženih 10.806.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider