Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
klub u šoku

U nesreći tragično poginuo američki milijunaš i vlasnik slavnog engleskog kluba

Londonski Millwall ostao je bez svog predsjednika i vlasnika.

John Berylson (Foto: Profimedia)

Jučer je engleskog drugoligaša Millwalla potresla vijest o smrti njihova prvog čovjeka, predsjednika te ujedno i vlasnika kluba Johna Berylsona.

Klub nije objavio detalje, ali informacije govore kako je američki milijunaš i filantrop poginuo u prometnoj nesreći. Imao je 70 godina.

Berylson je Millwall preuzeo prije više od 15 godina te ga na neki način ponovo vratio na mapu iako nikad nisu uspjeli ostvariti plasman u Premier ligu.

Prošle godine Millwall je u posljednjem kolu ostao bez pozicije koja vodi u doigravanje za elitni rang engleskog nogometa.

''Svi u klubu su uz njegovu suprugu Amy i njegovo troje djece, kao i ostatak njegove obitelji. Johnova iznenadna smrt ostavit će traga na sve one koji su imali sreće poznavati ga. Bio je velik čovjek'', stoji, između ostalog, u priopćenju kluba.

Američki biznismen prvi put se uključio u klub iz Championshipa sa sjedištem u jugoistočnom Londonu 2006. godine. Preuzeo ga je nakon što je klub ispao u treću ligu, a posljednjih godina Millwall je standardan sudionik Championshipa.

"EFL je šokiran i ožalošćen ovom viješću i izražava najdublju sućut Johnovoj obitelji i svima koji su povezani s Millwallom", objavila je Engleska nogometna liga na Twitteru.

''John je bio čovjek koji je ovaj klub vratio na mapu. Bio je gospodin i možemo mu samo zahvaliti za sve što je napravio za Millwall'', rekao je bivši desni bek kluba Alan Dunne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider