Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIKAD VIŠE U MLS-U

U Los Angelesu srušen rekord po broju gledatelja, igrao i mladi Hrvat

Stipe Biuk sudjelovao je u povijesnoj utakmici američkog nogometa.

Rose Bowl stadion na derbiju Los Angelesa (Foto: Profimedia)

Gradski derbi sjevernoameričke nogometne MLS lige između Los Angeles Galaxyja i Los Angelesa pratilo je na stadionu Rose Bowl čak 82.110 gledatelja, čime je oboren rekord posjećenosti jedne utakmice MLS lige.

Gradski derbi, poznat i kao El Trafico, izazvao je velik interes gledatelja, a igran je četvrtog srpnja, na Dan neovisnosti.

Prethodni rekord od 74.479 gledatelja postavljen je na stadionu Bank of America u Charlotteu, na prvoj domaćoj utakmici Charlotte FC-a 5. ožujka 2022.

"Kada imate 80.000 ljudi i energija na takvom tipu stadiona je oko vas, to dolazi s osjećajem nečeg puno većeg od možda običnog dana utakmice'', rekao je glavni trener i sportski direktor Galaxyja Greg Vanney.

Galaxy je prvih šest sezona igrao na Rose Bowlu, nakon čega se preselio na svoj Dignity Health Sports Park u Carsonu u Kaliforniji, koji ima kapacitet od 27.000 gledatelja.

"Bilo je lijepo vratiti se, ne sjećam se da je bilo ovoliko puno'', dodao je.

Galaxy je na koncu slavio s 2:1 na krilima Tylera Boyda i Riquija Puiga.

Boyd je u 26. minuti doveo domaći sastav u vodstvo na asistenciju bivšeg veznjaka Barcelone. Izjednačio je Ilie Sanchez u 57. minuti, a pobjedu Galaxyju u 73. minuti donio je Puig, kojem je Boyd uzvratio asistencijom.

Za LA je od 71. minute igrao bivši igrač Hajduka Stipe Biuk.

LA Galaxy trenutačno se nalazi tek na 13. poziciji od 14 momčadi Zapadne konferencije s 19 bodova, dok je LAFC na trećem mjestu u konferenciji s 32 boda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider