Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi slučaj u hnl-u

U Istri na koronu pozitivan Španjolac, ostali ne moraju u samoizolaciju

Nogometaš Istre 1961 pozitivan je na COVID-19, dok su njegovi suigrači bili negativni na testu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo nekoliko sati prije gostovanja kod Rijeke u trećem kolu Prve Hrvatske nogometne lige, Istra 1961 objavila je da je njezin nogometaš pozitivan na koronavirus, priopćio je pulski prvoligaš, uz napomenu da ne mogu objaviti identitet oboljelog igrača sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Kako je još jutros izvijestio Županijski stožer civilne zaštite među četiri novozaražene osobe u posljednja 24 sata u Istri je i jedan španjolski državljanin. Neslužbeno se doznaje kako je taj Španjolac igrač NK Istre 1961, no ne zna se koji od četiri španjolska državljana tog kluba.

"Odmah po primitku obavijesti igrača o mogućim simptomima, liječnička služba NK Istre 1961 je, sukladno svim propisanim mjerama, obavijestila nadležnu epidemiološku službu, igrač je tijekom petka primio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskoga nogometnog saveza" navodi se u priopćenju NK Istre 1961.

Svi ostali nalazi negativni

Po obavijesti o pozitivnom nalazu jednoga od igrača, u subotu ujutro testirani su svi igrači prve momčadi i cjelokupnoga stožera prve momčadi putem kvalitativnog imunokromatografskog testa za otkrivanje antitijela IgG i IgM na SARS-CoV-2 te su svi ostali nalazi negativni. Svi članovi prve momčadi bit će dodatno testirani na COVID-19 idućih dana.

Sukladno procjeni epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnoga stožera, izvijestio je NK Istra 1961.

Najavljeno je da će se u klubu narednih dana provoditi pojačani nadzor i pozorno će se pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici.

Momčad NK Istra 1961 otputovala je u Rijeku gdje će večeras s početkom u 17,55 sati odigrati prvenstvenu utakmicu protiv NK Rijeke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider