Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odluka razljutila velikana

U Grčkoj opet kaotično: Odgođeno finale kupa, pronađene eksplozivne naprave blizu stadiona

Grčki nogomet nerijetko ponudi neobične i pomalo uznemirujuće incidente, a jedan takav trenutačno je sportska top-tema u toj zemlji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olympiacos i AEK trebali su odigrati finale kupa Grčke ove nedjelje, ali ta je utakmica ipak odgođena nakon što je policija u blizini stadiona Gergios Kamaras, domu drugoligaša Apollona koji je trebao ugostiti utakmicu, pronašla eksplozivne naprave.

Policija je u obližnjem parku pronašla 18 eksplozivnih naprava i 12 palica. Utakmica bi se stoga iz sigurnosnih razloga trebala premjestiti na neutralan teren podalje od Atene.

Ipak, puno veći problem je mogući datum odgode – Savez planira odgoditi utakmicu sve do 30. kolovoza.

gol expired Bizaran slučaj u posrnulom prvoligašu: Dođite sami na utakmicu, izgubili smo ključeve autobusa divider

Olympiakos je odmah ustao protiv takve ideje. Oglasili su javnim pismom kojim su pozvali AEK da ipak odigraju utakmicu u nedjelju. Navode financijske, natjecateljske i druge razloge zbog kojih nije dobro toliko odgoditi utakmicu. Predlažu čak i da se igra na stadionu AEK-a.

Pirejskom klubu se zasigurno žuri i zbog europskih obaveza. Čeka ih uzvrat protiv Wolverhamptona u Engleskoj 6. kolovoza (1:1 u prvoj utakmici), a zatim možda i završni turnir ako prođu dalje.

Logično je dakle da se žele što prije ''riješiti'' domaćih natjecanja, ali odluka ipak nije na njima. AEK je na njihovo pismo odgovorio svojim u kojim naglašavaju da će poštovati odluku Saveza koji je organizator tog natjecanja. Vidjet ćemo hoće li Olympiacosovi protesti imati ploda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider