Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
USPJEŠAN PRELAZAK U POLITIKU

U dresu Rome postao je legenda, a sad je izabran za gradonačelnika grada koji je također dao prvaka Italije

Bivši talijanski reprezentativac i član Romine Kuće slavnih, Damiano Tommasi, postao je gradonačelnik Verone.

Damiano Tommasi, Antonio Cassano i Philippe Mexes (Foto: Afp)

Mnogi igrači imaju posebno mjesto u srcu navijača Rome, no moramo priznati kako generacija 2000./01. tamo ima jedno još posebnije. Šampionska momčad čije je srce veznog reda bio Damiano Tommasi, ujedno te sezone i dokapetan momčadi.

On je za Vućicu nastupao od 1996. do 2006. godine, a 2015. godine ga je klub uvrstio u svoju Kuću slavnih. To ne treba čuditi, budući da je ovaj momak, rodom iz okolice Verone, bio jedan od najborbenijih igrača svijeta u tim godinama, a dogurao je i do reprezentacije Italije za koju je odigrao 25 utakmica. 

Posebno ga se pamti po tome što je posljednju sezonu u Romi odigrao s plaćom od 1500 eura, koliko su tada dobivali mladi igrači u Primavera ligi. To je učinio jer je smatrao poštenim, budući da ga je Roma plaćala jednu cijelu sezonu koju nije igrao zbog ozljede.

Pobijedio kao kandidat ljevice

Time je potvrdio svoju osobnost, koja se zapravo potvrdila prelaskom u politiku gdje je ovog tjedna postigao svoj najveći uspjeh. 48-godišnji Tommasi kandidirao se za gradonačelnika Verone te je odnio pobjedu.

On je bio kandidat ljevice te je pobijedio u drugom krugu s gotovo 55 posto glasova. Tako postaje novi vrhovni čovjek grada s preko 250 tisuća stanovnika.

Hellas Verona je zapravo njegov matični klub, kojem nije zapravo puno dao, ali se vjeruje da bi nogomet u gradu koji je posljednjih desetljeća često imao i po dva člana Serie A (drugi je naravno Chievo), mogao sad dobiti dodatnu političku podršku.

Veronu nogometni romantičari pamte i po najvećem iznenađenju u povijesti Serie A, odnosno njihovom osvajanju naslova prvaka 1985. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider