Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LUDI NOGOMETNI LIPANJ

U-21 Euro 2023. - Gdje će to Hrvatska igrati, kad i tko su mogući protivnici?

Mlada reprezentacija Hrvatske plasirala se na treće Europsko prvenstvo u nizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika drama prethodila je osiguranju nastupa za Europskom prvenstvu za reprezentaciju Hrvatske do 21 godine starosti. Ne misli se tu samo na ono što se događalo jučer u Danskoj, nego i na natjecanje u skupini, gdje je naša reprezentacija gotovo nevjerojatno ostala bez izravnog plasmana.

Moralo se na kraju težim putem, što bi neki rekli da je na kraju ispalo slađe. No, svakako je moglo uz manje drame, ne bismo se bunili. Najvažnije je da će Hrvatska igrati na natjecanju koje će početkom ljeta iduće godine ugostiti Rumunjska i Gruzija.

Euro odmah iza Final foura Lige nacija

Točnije, natjecanje će se održati od 21. lipnja do 8. srpnja, a na njemu će nastupiti 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine. Zanimljivo, Gruzija i Rumunjska su se za domaćinstvo kandidirala svaka posebno, da bi odluka UEFA-e bila dodijeliti im zajedničko domaćinstvo.

U Rumunjskoj će se igrati na stadionima: Steaua (31254 mjesta) i Rapid-Giulesti stadionima u Bukureštu (14047) te Cluj Arena (30201) i Dr. Constantin Radulescu (22198) stadionima u Cluju.

Gruzija će natjecanje ugostiti na dva stadiona u Tbilisiju, Boris Paichadze (54202) i Mikheil Meskhi (27223), na Batumi stadion u Batumiju (20000) te Ramaz Shengeila (14700) stadionu u Kutaisiju.

Osim Hrvatske, nastupit će reprezentacije domaćina, kao i branitelja naslova Njemačke te Belgija, Španjolska, Portugal, Engleska, Nizozemska, Francuska, Italija, Norveška, Švicarska, Ukrajina, Češka i Izrael.

Zapravo se radi o U-23 prvenstvu

Pravo nastupa imaju svi igrači rođeni nakon 1. siječnja 2000. godine, što bi značilo kako je ovo zapravo natjecanja za igrače do 23 godine starosti.

Ždrijeb će se održati 18. listopada, nakon čega ćemo saznati u kojoj smo skupini te gdje i kada će se utakmice održati. 

Za sada se zna kako će se utakmice skupina A i C igrati 21., 24. i 27. lipnja, dok će skupine B i D igrati 22., 25. i 28. lipnja. Četvrtfinala se održavaju prva dva dana u srpnju, 5. srpnja je rezerviran na polufinala, dok je finale na rasporedu 8. srpnja u Tbilisiju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider