Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izbornik mu odgovorio

Ibra se sam "pozvao" u reprezentaciju nakon što je Švedska kreirala čudo!?

Zlatan Ibrahimović na poseban je, sebi svojstven način proslavio plasman Švedske na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Zlatan Ibrahimović slavi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Švedska nogometna reprezentacija napravila je veliko iznenađenje i izbacila Italiju u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje će se iduće godine održati u Rusiji. Po prvi ćemo put nakon 60 godina gledati svjetsku smotru bez Talijana, a Švedska se po prvi put nakon 2006. godine vraća na Mundijal.

Švedska, koju je u kvalifikacijama predvodio Zlatan Ibrahimović, nije uspjela izboriti plasman na posljednja dva svjetska prvenstva. On se oprostio od reprezentacije na lanjskom Euru u Francuskoj, a Švedska je u prvim kvalifikacijama za Mundijal bez njega odmah ostvarila plasman.

Ibra uspjeh reprezentacije nije propustio proslaviti putem svom Twitter profila:

"We are Zweden", napisao je Šveđanin.

Umjesto S u imenu reprezentacije Ibra je stavio prvo slovo svog imena (Z - Zlatan) i na taj način podigao puno prašine. Naime, novinare je odmah zanimalo znači li to da će se legendarni švedski napadač vratiti u reprezentaciju za SP u Rusiji, odnosno je li se indirektno pozvao, podsjetivši javnost na to tko je prvi strijelac i o kome je Švedska godinama ovisila? I to sve na obljetnicu kada je pokopao Engleze s četiri pogotka...

"Ovo je nevjerojatno! Ibrahimović je prestao igrati za reprezentaciju prije godinu i pol dana, a mi još uvijek pričamo o njemu... Moramo govoriti o velikim nogometašima koje imam u momčadi i u koje vjerujem", rekao je ljutiti izbornik Janne Andersson.

Igrači pak nisu ni htjeli odgovoriti na to pitanje novinara, a realno ne bi bilo fer da se Ibra petlja u veliki uspjeh nekih "novih" igrača.

Zanimljivo, Švedska je izborila Svjetsko prvenstvo, a Ibra objavio spomenuti tvit manje od sat vremena prije dana posebne obljetnice. Naime, na današnji je dan prije pet godina Ibrahimović je postigao četiri pogotka Engleskoj u pobjedi 4:2, a jedan od njih bio je možda i najatraktivniji svih vremena. Ibra je škaricama s otprilike 30-ak metara iskosa pogodio nebranjeni dio engleskog gola i postavio nove rekordne brojke kada je broj pregleda na društvenim mrežama u pitanju.

Pet godina kasnije Švedska je izborila plasman u Rusiju gdje će gotovo sigurno nastupiti bez svojeg najboljeg strijelca u povijesti - 62 gola.

"Kolektiv je demonstrirao snagu. S Ibrom bi morali mijenjati naš stil. Ibra je prošlost, adaptirali smo se na drugi sistem", zaključio je Andersson.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider