Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima poznatih imena

"13 sudaca više neće suditi prvu ligu": Turci napravili "čistku" deset kola prije kraja prvenstva

13 turskih sudaca više neće dijeliti pravdu na utakmicama turske Superlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sudačka komisija Turskog nogometnog saveza uklonila je čak 13 imena s liste sudaca koji dijele pravdu u turskoj Superligi, i to samo deset kola prije kraja prvenstva.

Tako u elitnom razredu turskog nogometa više neće suditi poznata imena poput Cuneyta Cakira, Firata Aydinusa, Alija Palabiyika i ostalih.

Upravo je Cakir najpoznatiji hrvatskoj javnosti po tome što je dijelio pravdu u polufinalnom dvoboju Hrvatske i Engleske na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji. Vatreni su tada slavili s 2:1 i osigurali povijesni plasman u finale protiv Francuske.

Uzevši u obzir dob sudaca i sve češće pritužbe klubova, Turski nogometni savez je odlučio provesti veliku "čistku" na listi sudaca.

To je navodno tek prva faza rekonstrukcije turskog suđenja, a Sudačka komisija već je odredila nova imena koja će dijeliti pravdu u preostalim utakmicama turske Superlige do kraja ove sezone.

"Želimo da novi kadar bude koristan za turski nogomet, suđenje te da ga na pravi način prezentiramo javnosti", poručili su iz Sudačke komisije.

Inače, deset kola prije kraja prvenstva Trabzonspor je vodeća momčad turskog nogometa sa 67 bodova, odnosno čak 15 bodova više od drugoplasiranog Konyaspora. 

Od preostala četiri turska velikana, Fenerbahče je na četvrtom mjestu, Bešiktaš na sedmom, dok je Galatasaray tek na 12. mjestu prvenstvene ljestvice.

Tablica Super Liga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider