Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Konkurenti pobijedili

Prosinečki s dva igrača manje izvukao bod, ali je i dalje u teškoj situaciji

Što se tiče ostalih rezultata Prosinečkom je odgovarao gostujući poraz Rizespora kod Kasimpase (0:2), ali mu ne odgovara pobjeda još jednog davljenika Konyaspora protiv lidera prvenstva Istanbul Basaksehira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u prošlom kolu ostao bez bodova golom u sudačkoj nadoknadi, Robert Prosinečki i njegov Kayserispor su u susretu 32. kola turskog prvenstva izvukli bod pogotkom u posljednjim trenucima susreta i to s dva igrača manje. Međutim, i dalje se nalaze u teškoj situaciji.

Kayserispor je naime, odigrao 1:1 protiv Gaziantepa nastavivši grčevitu borbu za prvoligaški spas.

Gosti su poveli u 62. minuti preko Maxima, a 11 minuta kasnije domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen Bernard Menash. Kada je u 86. minuti pocrvenio i Diego Angelo činilo se kako će Prosinečki upisati drugi poraz u nizu. No, Ukrajinac Artem Kravets je zabio za 1:1 u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Mario Šitum je igrao za domaći sastav od 71. minute.

Konyaspor srušio lidera prvenstva

Što se tiče ostalih rezultata Prosinečkom je odgovarao gostujući poraz Rizespora kod Kasimpase (0:2), ali mu ne odgovara pobjeda još jednog davljenika Konyaspora protiv lidera prvenstva Istanbul Basaksehira sa 4:3. Pobjednički pogodak domaćina zabio je Nejc Skubic u 85. minuti.

Poraz Istanbul Basaksehira nije iskoristio Trabzonspor koji je na gostovanju kod Denizlispora izgubio sa 1:2, pa dva kola prije kraja ima četiri boda minusa, a mogao je doći na samo minus jedan.

Daleko veća je drama na začelju. Kayserispor se nalazi na pretposljednjem mjestu sa 32 boda koliko imaju i Rizespor i Yeni Malatyaspor, dok Konyaspor ima 33 boda. Na začelju je Ankaragucu sa 29 bodova.

Iz ovog kvinteta treba tražiti tri kluba koja će preseliti u niži rang natjecanja.

Nažalost, po Prosinečkog u zadnja dva kola igrat će protiv dvije vodeće momčadi, Istanbul Basaksehira i Trabzonspora i trebat će mu pravo čudo kako bi spasio momčad od ispadanja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider