Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tek mu je 30

Gorica ima svog Juliana Nagelsmanna koji vodi Goricu prema Prvoj HNL!

Turopoljski Julian Nagelsmann vodi Goricu prema 1. HNL.

Trener Gorice Ivan Prelec i Vlado Boban (Screenshot)

Novi prvoligaš, prema svemu sudeći, iduće sezone bit će momčad Gorice, koja je slavila u derbiju protiv Varaždina i ima veliku prednost četiri kola prije kraja 2. HNL. A Goricu prema prvoj ligi vodi najmlađi trener u ligi Ivan Prelec, koji je tek navršio 30 godina, no u trenerskom poslu je više od desetljeća.

"Nije da me živcira. Svaki trener ima svoju priču. Kako ima Nagelsmann tako imam i ja svoju. Ja sam Ivan Prelec i ništa više od toga", rekao je trener Gorice.

Mladi talentirani trener Gorice nije gubio vrijeme na niželigaški nogomet. Vrlo brzo je stavio na stol "ili ozbiljan nogomet ili trenerska karijera". Nazivaju ga "turopoljski Julian Nagelsmann".

"Prošao sam omladinske škole, u seniorima sam imao nekoliko ozljeda nakon kojih sam shvatio da neću moći imati neku ozbiljniju rolu u ozbiljnom nogometu. S 19 sam se okrenuo trenerskom poslu", ispričao je Prelec.

* Imaš u stožeru ljude koji su stariji od tebe koji su igrali prvoligaški nogomet. Jel te slušaju?

"To su sve treneri s kojima sam ja igrao prije i s kojima se poznajem. Dali su mi najveću podršku. Ovaj naš posao ne ovisi o jednom čovjeku, već o timu ljudi. To je ono što ljudi moraju znati o nama", rekao je Prelec.

Od domaćih trenera ističe rad Željka Kopića, od uzora trenera Legije Varšava Deana Klafurića. U svlačionici Gorice ima igrače sedam nacionalnosti. Naglašava "ovo je za mene izazov i izlazak iz zone konfora"

"Nema nametanja autoriteta. Autoritet se nameće znanjem. Igrač mora osjetiti da to što radite znate zašto radite i što će nam dobro donijeti. To je pravilan put".

Gorica je četiri kola do kraja šest bodova ispred Varaždina koji joj je direktan konkurent za ulazak u 1. HNL.

"Od početka se nismo bavili nikakvim kalkulacijama pa nećemo ni sada. Prva sljedeća utakmica nam je najbitnija, a to su Sesvete".

* Hoćeš li ići po europskim kampovima i educirati se?

"Ukoliko želiš rasti i razvijati se moraš ulagati u sebe. A ja sam svjestan da još imam puno prostora za napredak, da moram učiti od boljih. Bitno je baviti se načinom putovanja, a ne konačnim ciljem, tako da je to nešto što učestalom ponavljam i koristim".

Neka ga taj put odvede barem do Hoffenheima...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider