Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odluka je pala

Turci uveli hrvatsku praksu: Do kraja sezone samo strani suci u prvenstvu

TFF je dodao kako je sklopio sporazum s talijanskim, španjolskim, njemačkim, nizozemskim i portugalskim savezom.

Union Saint-Gilloise - Fenerbahče (Foto: Profimedia)

 U posljednjih sedam kola turskog nogometnog prvenstva ove sezone u ključnim utakmicama bit će angažirani strani VAR suci, objavio je Turski nogometni savez (TFF).

Ova objava dolazi nakon što su čelnici Fenerbahčea, trenutno drugoplasiranog u prvenstvu s dva boda iza Galatasaraya, prošli tjedan javno doveli u pitanje poštenje turskih sudaca.

"Strani VAR suci bit će angažirani za ključne utakmice u borbi za naslov prvaka i u borbi za ostanak u ligi od 32. kola do kraja prvenstva," objavio je TFF u priopćenju za javnost.

Već ovoga vikenda strani suci bit će angažirani na tri utakmice Ankaragucu - Gaziantep, Fatih Karagumruk - Fenerbahče, te Alanyaspor - Galatasaray.

TFF je dodao kako je sklopio sporazum s talijanskim, španjolskim, njemačkim, nizozemskim i portugalskim savezom.

Predsjednik Fenerbahčea Ali Koc prije nekoliko dana je izjavio kako postoji "mreža u sjeni u turskog nogometa koja odlučuje o tome kako će se prvenstvo voditi preko sudaca".

Istanbulski klub je u otvorenom ratu s TFF-om, a prošlog vikenda je povukao momčad s terena u drugoj minuti finala Superkupa protiv Galatasarayja.

Fener je iz prosvjeda započeo utakmicu s U-19 ekipom, a nakon što je Mauri Icardi već u prvoj minuti doveo Galatasaray u vodstvo, igrači Fenera su napustili teren i susret je prekinut.

Utakmica je registrirana rezultatom 3-0 za Galatasaray, a Fener je kažnjen sa 115.000 eura.

Hrvatski nogometaši Ovo su hrvatski nogometaši koji su slobodni na ljeto: Modrić, legendarni Vatreni i kritizirani hajdukovac divider

Mario Pašalić Detalj koji je svima promaknuo kod Pašalićeva gola na Anfieldu: Posebna zastava na tribini za Vatrenog divider

Neymar Procurila snimka s proslave Neymarove kćerkice: Pogled na njegov mobitel otkriva tešku ovisnost divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider