Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''on je zvijer''

''TurboRonaldo'' opet oduševio stručnjake za fizičku pripremu, a suigračima je inspiracija u teretani

Cristiano Ronaldo svojim je dolaskom zaludio Talijane.

Galerija Cristiano Ronaldo (Instagram) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Paulo Dybala i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +4 Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP)

Navijači Juventusa nadaju se kako će u današnjem derbiju protiv Lazija u Torinu dočekati i prvi službeni pogodak Cristiana Ronalda. Dok mediji špekuliraju tko će sve igrati iza njega, mjesto u samom vrhu napada nije upitno. Ono je vlasništvo Ronalda.

Trener Allegri je ipak poručio kako će zbog rotacija i najveća zvijezda talijanskog nogometa propustiti neke utakmice, bit će zanimljivo vidjeti kada će se to usuditi napraviti prvi put. Jer, Ronaldo je s 33 godine vjerojatno najpripremljeniji nogometaš Stare dame.

U teško izborenoj 3:2 pobjedi na startu Serie A u Veroni nije zabio, ali je oduševio one koje u prvi plan stavljaju fizičku spremu.

''Istina, nije zabio, ali meni je izgledao kao zvijer. Podaci su kasnije to i dokazali'', rekao je za Tuttosport Roberto De Bellis, bivši član Juvetnusova stručnog stožera koji danas brine o fizičkoj pripremi igrača Chieva.

U modernom nogometu nogometaši se prate tijekom utakmica na različite načine, od kamera do GPS-a. Specijalizirane agencije analiziraju podatke te ih isporučuju trenerima.

''Nisu važni samo pretrčani kilometri nego apsolutni svi pokreti zabilježeni tijekom 90 minuta. ''Brzi startovi, ubrzanja, usporavanja, mijenjanja smjera'', kaže De Bellis i objašnjava zašto je zinuo kada je dobio podatke s Ronaldove prve utakmice.

''Impresionirao me svojim bljeskovima i zaustavljenjem nakon njih, kvalitetom i kvantitetom ubrzavanja i usporavanja. Protiv nas je napravio 289 sprinteva (brzih startova u kretanje op.a.), u prosjeku od 32 km na sat. Jednostavno je bio najbolji u Juveu'', prenosi njegove riječi Tuttosport.

Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

No Juventus ima još atletski sjajno pripremljenih igrača. Alex Sandro ih je napravio 286, Douglas Costa 225, a novajlija Cancelo 221. Prosjek cijele momčadi bio je 241.

Ono što ističe kondicijski trener Chieva je sljedeći podatak. Ronaldo je u tim kratkim i eksplozivnim startovima na terenu prešao 700 metara, a prosjek momčadi bio je 565.

Kažu i da je postao prava inspiracija suigračima u vježbanju u teretani. Znamo svi koliko Portugalac ulaže u svoje tijelo stalnim treninzima, a neki su već počeli pratiti novu zvijezdu kluba u tom segmentu.

Strijelac pobjedničkog pogotka u Veroni Federico Bernardeschi najviše je zasad ''zaražen'', piše Tuttosport, ali prate ga i Dybala, Alex Sandro i Douglas Costa. Ronaldo je, kao što se i pretpostavljalo, podigao Juventus očito na nekoliko razina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider