Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VRHUNSKA SEZONA

Tudor zaustavio čudesni niz trenera s Football Managera te napravio nešto što nikad nije uspjelo ni bogatom PSG-u

Will Still napravio je s Reimsom niz od 17 utakmica bez poraza u ligi, a onda mu se dogodio Igor Tudor.

Igor Tudor (Foto: Profimedia)

Sjajnim susretom zatvoren je vikend program u francuskoj Ligue 1. Susretom u kojem smo vidjeli pobjedu Olympique Marseillea na gostovanju kod sjajnog Reimsa.

Momčad Igora Tudora slavila je rezultatom 1:2, a već prije susreta bilo je poznato kako jedan niz mora pasti.

Jedan niz morao je pasti

Pao je onaj 30-godišnjeg trenera Reimsa, Willa Stilla, momka koji je neočekivano dobio priliku na klupi dvostrukog viceprvaka Europe, napravivši nešto što nitko nije očekivao.

On je zanat ispekao putem Football Managera te kao pomoćni trener u nekoliko klubova, momčad je preuzeo u listopadu te je do jučer imao niz od 17 susreta bez poraza, devet pobjeda i osam neodlučenih utakmica. I to sve dok Reims svaku utakmicu koju on vodi s klupe plaća kaznu od 25 tisuća eura, budući da Still još uvijek nema najvišu UEFA licencu.

U trenucima kad je hype oko njega bio sve jači i kad nema sportskog medija koji mu nije posvetio svoje redove, dogodio mu se Igor Tudor.

Tudorov Marseille igra sve bolje

Splićanin je u Reims došao s nizom od sedam gostujućih ligaških pobjeda te je za razliku od Stillovog, ovaj niz nastavljen i dalje.

Takav niz, odnosno osam gostujućih pobjeda u nizu, nisu napravili ovaj posljednje desetljeće moćni PSG niti onaj nezaboravni Lyon prije njega. Tek jedna momčad je, ali zapravo druga generacija istog kluba. U pitanju je Olympique Marseille iz sezone 2008./09. 

Tudor ima sjajan bodovni saldo i šteta da nije uspio još negdje uhvatiti koji bod te zakomplicirati borbu za titulu. No, njegov posao u Marseillu ove je sezone tek započeo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider