Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki izazov

Hrvat preuzima velikana: Tudor stigao na potpisivanje ugovora s bivšim prvakom Europe

Hrvatski stručnjak Igor Tudor trebao bi postati novi trener Marseillea…

Igor Tudor (Foto: IPA/Pixell)

Igor Tudor stigao je kasno sinoć u Marseille, gdje bi sutra trebao potpisati ugovor s jedinim francuskim klubom koji se može pohvaliti osvajanjem Lige prvaka.

Vijest je lansirao Fabrizio Romano, talijanski specijalist za transfere.

„Ugovor je dogovoren jučer, a potpis bi se očekuje u ponedjeljak“, napisao je Romano na Twitteru.

Tudor će na klupi Marseillea zamijeniti Jorga Sampaolija, bivšeg argentinskog izbornika.

Nakon što je napustio Hellas Veronu, s kojom je osvojio deveto mjesto u Serie A, a gdje je oduševio svojim na trenutke suludo ofenzivnim nogometom, Tudor će preuzeti nekoć najjači francuski klub, koji se pod vodstvom kontroverznog tajkuna Bernarda Tapiea krajem 80-ih i početkom 90-ih pretvorio u europskog kolosa.

Godine 1991. Marseille je bio viceprvak Europe, a dvije godine poslije popeo se na sam vrh nakon što je u čuvenom minhenskom finalu pobijedio Milan.

Marseille se deset puta okitio naslovom prvaka Francuske i po tome je izjednačen s Saint-Etieneom i PSG. Međutim, posljednji put je bio prvak 2010., što mu je jedini naslov od 1992. Prošle sezone bio je drugi iza u Francuskoj nedodirljivog PSG-a i igrat će se sljedeće sezone u Ligi prvaka.

Marseille je svakako najveći klub u kojem je Tudor radio kao glavni trener.

Trenersku karijeru započeo je u Hajduku, svom matičnom klubu, gdje je radio od 2013. do 2015., ali i tijekom 2020. godine. Nakon rada u PAOK-u, Karabuksporu i Galatasarayju, u dva navrata je trenirao Udinese, potom bio pomoćni trener Andree Pirla u Juventusu, dok je posljednji i to vrlo dobar posao obavljao u talijanskom prvoligašu Veroni prošle sezone. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider