Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strašne scene

VIDEO Pogledajte scene kaosa u Dubravi: Potukli se BBB-ovci i poljski navijači, lete baklje i stolice, na terenu bila i interventna policija

Dvjestotinjak navijača sukobilo se u Dankovečkoj ulici u Dubravi.

Galerija Masovna tučnjava u Zagrebu Navijači izazvali kaos u Dubravi Tučnjava u Dubravi +1 Tučnjava u Dubravi

Uoči sutrašnjeg susreta Lige prvaka između Dinama i Legije suprotstavljeni navijači sukobili su se na ulicama zagrebačke Dubrave.

Navodno su poljski navijači autobusima stigli u Zagreb s jadranske obale, na kojoj trenutačno ljetuju, a po svemu sudeći radi se o planiranom izazivanju nereda poljskih navijača.

Inače, poljski navijači Legije iz Varšave otprije su poznati po svojim dogovorenim tučnjavama koje nazivaju "Ustavke", a jedna od njihovih najradikalnijih grupa jest podskupina pod nazivom "Teddy Boys 95".

Prema tumačenju onih koji su upoznati s poljskom navijačkom scenom, ta je skupina jedna od najbrutalnijih u Europi. Ne koriste se oružjem, ali jako puno vremena provode trenirajući razne borilačke sportove da bi ojačali svoje fizičke predispozicije.

Navodno su Poljaci namjerno izabrali taj zagrebački kvart jer je na glasu kao dio grada u kojem su najžešći navijači Dinama. BBB su se navodno vrlo brzo organizirali i krenuli u sukob s poljskim navijačima na nekoliko lokacija u Dubravi.

Uskoro je počeo opći metež na terasama kafića. Letjele su baklje, stolice, nastradalo je nekoliko kafića, a navijači suprotstavljenih skupina bacali su stolice i stolove jedni na druge.

Kako saznajemo od policije, u Dankovečkoj ulici dogodila se tučnjava u kojoj je sudjelovalo dvjestotinjak navijača. Policija je bila prisutna od samog početka te je spriječila još veći sukob.

Prema zasad prikupljenim informacijama, nema ozlijeđenih.

Navodno je tučnjava dogovorena jer je više od 50 navijača u crnim majicama s palicama krenulo u jednom smjeru.

Samo u jednom trenutku krenula je dernjava i juriš.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider