Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki obol otkupu dionica

"Hajduk je spona koja nas veže u svemu": Malo mjesto Makarske rivijere ima nevjerojatne brojke

Godinama je DPH Tučepi rekorder po broju članova u odnosu na broj stanovnika. Prošlu godinu, 2020., završili su sa 558 učlanjenih, a prema zadnjem popisu stanovništva Tučepi imaju 1931 stanovnika.

Tučepi (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)

Navijačima Hajduka je dobro poznata krilatica 'i onda kad ne bude nas bilo...'. Često su upravo navijači primjer čuvanja uspomena na mnoge koji su Hajduk nosili u srcu. Iako više nisu s nama, imena im se brižno čuvaju od zaborava.

Jedna takva priča dolazi iz Društva prijatelja Hajduka Tučepi koji su imena svoja tri preminula sumještana upisali u park Za sva vrimena kako bi na taj simboličan način ostali zauvijek uz Hajduk.

Razgovarali smo o tome s njihovim predstavnicima predsjednikom Društva Franom Mravičićem i tajnikom Matom Alilovićem i pitali ih kako su se odlučili za to.

"Ove godine bit će trinaesta godina kako se u Tučepima održava memorijalni turnir Miđeli i Baša u spomen na dva tragično preminula velika navijača iz našega mjesta, Franu Brbića i Igora Čobrnića. Turnirom ih se sjetimo svake godine, a kada se otvorila mogućnost da njihova imena trajno upišemo baš na Poljud, blizu Hajduka nismo uopće dvojili da ćemo to i učiniti. Nažalost, prije nešto više od dvije godine napustio nas je i veliki Hajdukovac Milenko Šarić, a nedugo zatim smo upisali i njegovo ime, pričaju nam dodajući kako smatraju da nema boljega načina da sačuvaju uspomenu na njih."

"I mi koji smo ih poznavali, članovi njihovih obitelji te brojni navijači i prijatelji koji su s njima dijelili tribinu i išli na domaće utakmice i gostovanja s ponosom će moći u parku pokazati na pločicu s njihovim imenom. Hajduk je spona koja nas spaja u svemu, u dobru i zlu, a čuvati uspomenu na one koji su živjeli Hajduk i bili istinski navijači je naša zadaća", zaključuju.

Rekorderi po broju članova u odnosu na broj stanovnika

Nije ovo jedini način na koji su Tučepljani sudjelovali u projektu otkupa dionica.

"Kada je krenuo projekt, 2016. godine tijekom akcije Ili jesmo ili nismo, organizirali smo donatorsku večeru i uplatili više od 21 000 kuna za otkup dionica. Kako bi odlučili koja imena staviti na treći dres, odlučili smo organizirati lutriju za članove mlađe od 18 godina i izvukli 10 imena koja su se našla na navijačkom dresu, a jedno je ime DPH Tučepi uplatilo za ime štićenika Bilog srca", poručuju.

Godinama je DPH Tučepi i rekorder po broju članova u odnosu na broj stanovnika. Prošlu godinu, 2020., završili su sa 558 učlanjenih, a prema zadnjem popisu stanovništva Tučepi imaju 1931 stanovnika.

"Već na samom početku akcije Za sva vrimena u listopadu 2017. uplatili smo iznos od 37 500 kuna pod imenom DPH Tučepi, a mnogi naši članovi kao pojedinci sudjeluju u projektu s iskrenom vjerom u Hajduk kao klub navijača. Dužnost svakoga navijača je dati svoj doprinos da Hajduk ostane navijački zauvijek", zaključili su.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider