Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rađa se nova zvijezda

Odigrao je tek 45 minuta za Barcu umjesto Messija, mediji i navijači već luduju

Francisco Trincao je nogometaš na kojem će Barcelonu graditi svoju budućnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je španjolsko prvenstvo započelo već ovaj vikend, Real i Barcelona uključuju se tek u 2. kolu. Barca je u subotu odigrala prijateljski susret s Nasticom iz Tarragone i slavila s 3:1. Nakon teške drame s Lionelom Messijem navijači su bili zadovoljni jer su zabili Ousmane Dembele, Antoine Griezmann i Philippe Coutinho, igrači od kojih se pod novim trenerom Koemanom očekuje puno više ove sezone.

No raduje ih i igra mladih zvijezda koje su zaigrale u drugih 45 minuta. Najveća zvijezda u tom novom valu mladim igrača je Portugalac Francisco Trincao na kojem bi, prema svemu sudeći, Barca trebala graditi budućnost.

Ovaj 21-godišnjak prvi je put ovog mjeseca pozvan u A reprezentaciju Portugala gdje tvrde kako će upravo on za koju godinu postati možda i najbolji portugalski nogometaš. Iako u toj reprezentaciji igraju Joao Felix i Bernardo Silva, Trincaa neki smatraju još većim talentom od ovog dvojca.

Barcelona ga je platila 31 milijun eura i dovela iz Brage iako za njega šira nogometna javnost nije niti čula.

Impresionirao u debiju

U svom debiju, makar onom u prijateljskim susretima, Trincao je zamijenio Lionela Messija. Pozicija desnog krila mu je omiljena i s nje djeluje najubojitije iako može igrati i iza napadača kao i na lijevoj strani.

''Barca je napravila sjajan posao njegovim dovođenjem'', rekao je nakon susreta Koeman koji je Portugalcu nakon utakmice otišao čestitati na terenu.

''Senzacija Trincao'', vrišti naslov na Mundo Deportivu, a njegovim neslužbenim debijem bavili su se i portugalski mediji.

''U svom je prvom nastupu za Barcelonu Trincao pokazao dio svoje magije'', piše Record.

Svi spominju lijepu asistenciju za još jednog mladića Konrada de la Fuentea u 58. minuti čiji je pogodak poništen zbog zaleđa.

Neki tvrde da podsjeća na Figa, drugi spominju Kaku, ali zasad navijači mogu biti zadovoljni viđenim. Ukoliko Messi zaista napusti klub sljedećeg ljeta, na Camp Nouu bi mogli vidjeti početak rađanja novog velikog talenta. Messija nitko nikad neće moći nadomjestiti, no Barci će trebati barem nova velika nada.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider