Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Francuzi, Englezi i Talijani

Tri velikana zagrizla za Livakovića: Budućnost mu ovisi o Donnarumminu transferu

Jedinica hrvatske reprezentacije vjerojatno će poslije Eura promijeniti sredinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamova i jedinica hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković jedan je od najistaknutijih izložaka u modrom izlogu ovog ljeta. Zadranin je već dugo na radaru brojnih europskih klubova, međutim iz Francuske stiže zanimljiva priča, a autor tog teksta tvrdi kako će Livijeva budućnost ovisiti o razvoju situacije s Giggijem Donnarummom.

Naime, vratar talijanske reprezentacije blizu je dogovora s moćnim PSG-om, no lako je moguće da se odmah po potpisu ugovora vrati u Italiju. Tu je priču plasirao L'Equipe, koji tvrdi kako sportski direktor Leonardo ne želi propustiti priliku dovesti jednog od najboljih svjetskih golmana, unatoč tome što će dogodine imati na rosteru dvojicu sjajnih golmana Keylora Navasa i Alphonsea Areolu.

Spomenuta dvojica pretprošle sezone bila su na PSG-ovu popisu uz Buffona, a Francuzima se nije svidjela ta koncentracija kvalitete pa će zbog mira u kući pričekati sljedeću sezonu.

Donnarummu bi potpisali na pet godina na ugovor od 10.000.000 eura po sezoni pa ga posudili dok ne iskrcaju nekog od spomenute dvojice.

Livaković čeka rasplet

Talijan se ne bi vratio u Milan jer su Rossoneri već doveli golmana, Mikea Maignana iz Lillea, nego u Romu Joseu Mourinhu. Specijalni ima i rezervni plan, propadne li mu ovaj, a to je popis s trojicom potencijalnih pojačanja. Uz Ruija Patricija i Huga Llorisa na njemu je Dominik Livaković.

No Dinamov golman nije jedino na Mourinhovu radaru, Corriere dello Sport tvrdi kako ga i Lilleovi ljudi snimaju kao moguću zamjenu za nedavno prodanog Maignana te kako ga trenutačno prati i Manchester United.

Prema tome, između Rome, Lilla i Uniteda treba tražiti Livakovićevu novu sredinu, no u nju će se vjerojatno preseliti tek po završetku Europskog prvenstva…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider