Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVI NA STADION

Tri velika slavlja spremaju se ovog vikenda u HNL-u: Bit će emotivno u tri grada

Pred nama je posljednje, 36. kolo SuperSport HNL-a.

Osijek, Dinamo i Hajduk imaju slavlja na kraju sezone (Foto: Cropix)

Posljednje kolo domaćeg nogometnog prvenstva neće odlučivati o previše toga. Poznati su putnici u Europu, znamo da Šibenik ispada, a jedino što ne znamo je konačan poredak od 3. do 8. mjesta.

Za treće mjesto u subotu igrati Osijek i Rijeka u međusobnom obračunu, a ostali se nadaju boljoj poziciji na tablici koja donosi pokoji euro više u podjeli novca od TV prava koji će prvi puta bio isplaćen u nešto prikladnijoj količini.

Osijek odlazi s Gradskog vrta

Završio Osijek na kraju treći ili četvrti i nije toliko važno. Prštat će od emocija na Gradskom vrtu jer bit će to posljednja Osijekova službena utakmica na kultnom stadionu uz kojeg su odrastale generacije Osječana.

Gradski vrt ne ide u rušenje, na njemu će igrati nogometašice ŽNK Osijeka, inače apsolutne vladarice hrvatskog nogometa s 24 osvojena naslova prvaka. Nije isključeno ni da NK Osijek u budućnosti iz nekog razloga zaigra na starom stadionu, ali ovog ljeta prelazi u novi dom, prelijepi Pampas.

Ipak, prije nego što navijači osjete uzbuđenje i sreću zbog novog stadiona, oprostit će se u stilu s tribinama u Wilsonovoj. Očekuje se velika posjeta u subotu od 19 sati protiv Riječana i prava slavljenička atmosfera. Istok je rasprodan, a u prodaji su i ulaznice za tribinu Zapad gore.

Poljud će dočekati osvajače Kupa

Slavit će se i u nedjelju. Prvo na Poljudu od 17 sati. Hajduk dočekuje nesretni Šibenik na Poljudu gdje se sprema velika fešta nakon osvajanja Kupa.

Šibenčani će tako nakon ispadanja iz lige morati još jednom gledati slavlje Splićana koji će s sada s nešto većim brojem navijača nego u Rijeci proslaviti osvajanje drugog trofeja u nizu. Ove su se godine sudbina i raspored uistinu na bolan način poigrali s nogometašima sa Šubićevca.

Na Poljudu se očekuje i preko 20 tisuća navijača koji će pozdraviti igrače, a oni će pred njih izaći s Rabuzinovim suncem. Sve će dodatno začiniti oproštaj od nogometa srebrnog Vatrenog iz Rusije Danijela Subašića.

Maksimir slavi prvake Hrvatske

Dva sata kasnije, od 19 sati Dinamo protiv Gorice završava još jednu šampionsku sezonu. Na Maksimiru će biti svečano, očekuju se ispunjene tribine na Zapadu i Sjeveru (Zapad dolje je rasporedan), a cijeli program će početi u fan-zoni ispred Maksimira.

Iako su Modri naslov proslavili bodom na Poljudu te su već tjednima prvaci, u nedjelju se stavlja kruna na sezonu. Bit će ovo i prilika da možda posljednji put u Dinamovom dresu, barem zasad, navijači vide neke od najvećih zvijezdi kluba koje se spominju u kontekstu izlaznih transfera.

Nakon utakmice i dodjele pehara prvaka Hrvatske, slavlje se opet seli u fan-zonu gdje će biti i koncert, a dolazak su najavili Dinamovi nogometaši.

Ne sumnjamo kako će u Osijeku, Splitu i Zagrebu biti emotivno, podržite svoje klubove u posljednjoj utakmici sezone.

SuperSport HNL, 36. kolo

Petak

  • 18:00 Varaždin - Lokomotiva

Subota

  • 16:30 Istra 1961 - Slaven Belupo
  • 19:00 Osijek - Rijeka

Nedjelja

  • 17:00 Hajduk - Šibenik
  • 19:00 Dinamo - Gorica

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider