Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nikad nisu požalile

Nesvakidašnja priča o tri sestre - nogometne sutkinje: Prose ih na travnjaku, ali i vrijeđaju

Nogometne sutkinje sve su češća pojava u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Tri sestre nogometne sutkinje

Iz mjesta pored Bregane stigla nam je jedna nesvakidašnja priča o tri sestre - nogometne sutkinje. Mlade sestre Kumer iz Breganice posljednjih 5 godina kroče svoj put kroz muški niželigaški, a ženski prvoligaški nogomet i pri tom izazivaju brojne reakcije.

Odakle strast za nogometom i suđenjem, te koja su im pozitivna i negativna iskustva, otkrile su reporteru Nove TV Milanu Stjelji.

One su Jelena, Anica i Marijana.

"Pozdrav, mi smo sestre Kumer, nogometne sutkinje".

Njihova priča počela je prije 7 godina, kada je najstarija sestra odlučila otići na sudački seminar.

"Tata nas je u to uveo, bio je predsjednik nogometnog kluba. I sadašnji kolege suci su nam dali ideju: "pa dajte, kužite se", jedno vrijeme smo i igrale nogomet, "pa dajte pokušajte, odite na tečaj i možda vam se svidi", rekla je Jelena.

"Ja sam igrom slučaja počela. Ona je odlučila, nju su "nagovorili. Otišla sam na predavanje. I eto, već 5 godina sudim", dodala je Anica.

*I nije ti žao sad?

"Nije mi žao".

"Njih sam odlazila na utakmice gledat, da vidim kak one sude i jako mi se to svidjelo i htjela sam i ja sudit. Nije bilo zato baš što one sude, nego mi se sve to svidjelo, tak da sam onda i ja krenula", kazala je Marijana.

S obzirom da je prva krenula, dogurala je do 3. HNL. Evo recenzije nogometaša.

"Na nekoj ljestvici od 1 do 5, po meni vrlo dobar", rekao je nogometaš Zagreba Filip Matijašević.

"Čak mislim da u zadnje vrijeme sutkinje bolje odrade to nego muškarci", smatra Denis Tikas iz Jadrana Poreč.

Na terenu su doživjele puno anegdota. Prvo one pozitivne:

"Od prvi anegdota je kad me igrač zaprosio na terenu, al ja sam mu u suđenju pokazala crveni karton. Bilo je nešto...ili kazneni udarac ili sam pokazala neku disciplinsku mjeru i njemu se to tolko svidjelo, da sam ja to vidjela ili da sam shvatila, ne znam, i onda je bilo kao: udaj se za mene", otkrila je Jelena

Kažu, negativnih priča nema puno, ali ih ima:

"Klub koji se bori za opstanak, bila je malo teža utakmica. Od prve minute su krenuli sa vrijeđanjem cijele trojke: glavnog suca i nas. Čak su i gledatelji ulazili u teren", otkrila je Anica.

* Jesi li se bojala tada?

"Nisam se bojala, više mi je bilo neugodno iskustvo".

"Uvijek se nađe netko da dobaci neki glupi komentar ili nešto, ali sad da bih baš imala neugodnu situaciju, da bi se zapitala da li ja to mogu, to ne. Do sad, hvala Bogu, ne", kaže Marijana.

Ispada da je zapravo puno veći problem kada međusobno procijenjuju svoje poteze na terenu.

"Da, da, naravno", kaže Jelena.

* Jesi li oštra?

"Hahaha. Ovisno o situaciji. Ako nešto pogriješi ili ako smatram da to mora zapamtiti onda krenem s tim stavom, da to zapamti. A ako nije neka bitna stvar, onda joj kažem čisto da zna".

* Dođe li do nekih žešćih rasprava?

"Pa da! Ona koja je pogriješila, ona se naravno naljuti ako joj se nešto kaže i svaka misli da je ona u pravu, tako da jako često dođe do rasprava", kaže Anica.

"Baš se bila nedavno dogodila situacija da smo gledale utakmicu Real - Juventus. Oko spornog penala i doslovno smo se malo posvađale. Koja misli kaj i reko: ajmo smirite se, nije bitno", zaključuje Marijana.

Sestrama Kumer cilj je slijediti put Sanje Rođak-Karšić koja je sudila u finalu ženske Lige prvaka. Tko zna, možda doista i dosegnu te najviše sudačke razine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider