Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za koga ste vi?

Tri moguća nasljednika Željka Kopića (ako ga večeras smijene)

Željko Kopić mogao bi danas postati bivši trener Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po nekim izvorima, Hajduk bi večeras mogao obavijestiti javnost kako Željko Kopić više nije njihov trener. Saznat ćemo više nakon sastanka predsjednika Jasmina Huljaja i članova Nadzornog odbora, a dosta će reći i trening u 18 sati.

Ukoliko Kopića ne bude na tom treningu, on je bivši, no ni njegovo pojavljivanje ne garantira mu da će preživjeti ovaj tjedan. Događa se to samo dva tjedna nakon što je sam Kopić podnio ostavku, ali je Huljaj nije prihvatio.

U međuvremenu je Hajduk odigrao dvije gostujuće utakmice u kojima je osvojio po bod u Zaprešiću i Koprivnici čime je stigao do šeste utakmice na početku prvenstva u kojoj nije pobijedio. To je najlošiji start splitskog kluba u povijesti HNL-a, a u Kopićevom ugovoru stoji da može dobiti automatski otkaz ukoliko ne pobijedi u šest domaćih utakmica u nizu.

Stiže li poznati dvojac ili trener koji je krenuo od mlađih kategorija

Kao mogući nasljednici spominju se trojica trenera, od kojih su dvojica već sjedili na klupi splitskih ''bilih''. Igor Tudor slovi kao favorit za povratak na Poljud s kojeg je otišao na početku 2015. nakon neslaganja s tadašnjim predsjednikom Brbićem oko kupovine novih igrača.

Njegovih 20-ak mjeseci na klupi Hajduka ostalo je u pozitivnom sjećanju navijačima, a kruna toga je i osvojen Kup 2013. godine, posljednji trofej u vitrinama Splićana. Poslije Hajduka Tudor je sjadio na klupama PAOK-a, Galatasarayja, Karabukspora i kratko Udinesea.

Tudor je nekoliko godina prije toga bio pomoćnik Edoardu Reji koji se opet pojavio u kombinacijama. Vremešni Talijan slovenskog porijekla uskoro će napuniti 73 godine, a na klupi Hajduka sjedio je od 2009. do početka 2010. kada je naglo otišao preuzeti rimski Lazio.

Treći kandidat koji se spominje u medijima je Siniša Oreščanin, aktualni trener B momčadi kluba kojeg navodno na mjestu trenera želi vidjeti dio vladajućih struktura na Poljudu. Bio bi to po njima neki logični slijed za talentiranog trenera koji je vodio mlađe kategorije pa Hajduk B, no oni koji se protive takvom izboru smatraju kako bi ovim igračima trebao neki veći autoritet, ako se već sam Kopić nije uspio nametnuti.

Što god večeras odlučili na Poljudu, dio navijača neće biti zadovoljan.

Koga bi željeli vidjeti na klupi Hajduka u nastavku sezone?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider