Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najviše ih igralo za Newcastle

Tri Hrvata među 100 najgorih napadača u povijesti Premierlige: Ima nekoliko zvučnih imena

Britanski Daily Mail objavio je listu 100 najgorih napadača u povijesti Premierlige na kojoj se nalaze i trojica hrvatskih nogometaša - Boško Balaban, Nikola Kalinić i Andrej Kramarić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Balaban je uvršten na 13. mjesto, Kalinić se nalazi na 68. poziciji, dok je Kramarić zauzeo 87. mjesto.

Balaban je na Otok stigao 2001. godine iz zagrebačkog Dinama za, nagađa se, sedam milijuna eura odštete. U redovima Ville proveo je dvije i pol sezone upisavši devet nastupa pri čemu je sedam puta u igru ušao kao zamjena, a nije postigao niti jedan pogodak.

Aston Villa ga je jednu sezonu vratila na posudbu u Dinamo, a u prosincu 2003. je preselio u belgijski Club Brugge gdje je u 83 nastupa zabio 40 golova. Nakon uspješnih igara u Belgiji ponovo je igrao za Dinamo, a nosio je i dres Panioniosa i Selangora.

Kalinić je u kolovozu 2009. preselio iz Hajduka u Blackburn za oko sedam milijuna eura. U 44 nastupa zabio je sedam golova, a potom je napustio Ewood Park i karijeru nastavio u Dnjipru. U Ukrajini se zadržao četiri godine, zatim je dvije sezone bio član Fiorentine, a od ovoga ljeta nosi dres Milana.

Kramarić je u siječnju 2015. stigao u Leicester City iz Rijeke za devet milijuna eura. Doveden je kao veliko pojačanje, međutim nikada nije dobio pravu priliku. U 15 nastupa zabio je dva gola, a zatim je u siječnju 2016. preselio u Hoffenheim prvo na posudbu, a potom su Nijemci u potpunosti otkupili njegov ugovor. U 50 nastupa u dresu Hoffenheima zabio je 23 gola.

Na listi 100 najgorih napadača koji su igrali u Premierligi u posljednjih 25 godina nalazi se i niz zvučnih imena koja se nisu snašla na Otoku kao što su Radamel Falcao, Andrij Ševčenko, Diego Forlan, Claudio Pizzaro...

Najgora tri napadača u povijesti elitnog razreda engleskog nogometa su Amerikanac Jozy Altidore (Sunderland), Senegalac Ali Dia (Southampton) i Nigerijac Ade Akinbiyi (Leicester City).

Zanimljivo, 14 od 100 najgorih napadača je igralo za Newcastle United, a 12 ih je nosilo dres West Ham Uniteda. Najviše predstavnika imaju Englezi (9), Talijani (9), Francuzi (8) i Nizozemci (6).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider