Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oprezan je

Trener Vitorije prokomentirao stanje kluba, ali se dotakao i Hajduka: ''Čeka nas težak protivnik"

Trener Vitorije Guimaraes najavio je ogled s Hajdukom i prvo kolo njihovog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugalska Vitoria Guimaraes gostovat će u četvrtak kod splitskog Hajduka u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige, a njen trener je u subotu rekao da će im biti teško na Poljudu.

“Bit će teško zbog svega. Nikada nisam mario za to koliki proračun ima neki klub ili kolika je tržišna vrijednost igrača. To ne pobjeđuje u utakmicama”, izjavio je Joao Miguel da Cunha Teixeira poznat kao Moreno za portugalsku televiziju Sport TV.

Vrijednost momčadi Hajduka, koji je lani osvojio hrvatski kup i bio drugi u prvenstvu, iznosi 40,9 milijuna eura dok je vrijednost Vitorije koja je lani bila šesta u portugalskom prvenstvu 39,4 milijuna, podatak je internetske stranice Transfermarkt.

''Dobro ćemo proučiti Hajduk, a i ambijent koji nas čeka''

“Uspoređujemo li, međutim, ove dvije ekipe, shvaćamo da nas čeka vrlo težak protivnik. Vidite to po imenima koja na slikama ima splitski Hajduk. No nema drugog načina da se pristupi ovom ogledu nego s mišlju da je potrebno proći dalje”, rekao je Moreno koji će idući mjesec napuniti 41 godinu.

“Dobro ćemo proučiti protivnika, ambijent koji će nas zateći u Hrvatskoj…Premda unaprijed znamo da će hrvatsku momčad također čekati teško okruženje u Guimaraesu. To je naprosto dio ovakvih kvalifikacijskih utakmica”, dodao je.

Hajduk i Vitoria će igrati u Splitu 4. kolovoza nakon čega će hrvatski doprvak biti slobodan do uzvrata 10. kolovoza. Vitoria će, međutim, 7. kolovoza igrati utakmicu prvog kola portugalskog prvenstva kod Chavesa, kluba iz istoimenog mjesta udaljenog 105 kilometara od Guimaraesa.

“Bit će to prvo kolo u kojem je uvijek puno emocija kroz koje sve ekipe prolaze. No sada razmišljamo samo o gostovanju kod Hajduka. Zatim ćemo imati dva dana za pripremu utakmice s Chavesom”, rekao je Moreno.

“Bit ćemo spremni ali već se znalo da će ovaj početak sezone biti težak za igrače zbog preopterećenosti utakmicama, putovanjima i fizičke iscprljenosti. No nećemo se vaditi na to. Jako vjerujem svim svojim igračima te ćemo zajedno dobro odgovoriti u utakmicama koje nas čekaju”, poručio je.

Lagano prošli drugo pretkolo

Vitoria se pripremala igrajući s niželigašima a onda je u 2. pretkolu Konferencijske lige izbacila mađarsku Puškaš Akademiju pobjedom od 3-0 i gostujućim remijem 0-0 ostvarenim u četvrtak.

“Gotovo sve smo riješili tijekom prvih 45 minuta prve utakmice u Guimaraesu (2-0). Ostatak smo držali pod kontrolom”, rekao je Moreno. “No naši navijači moraju razumjeti da je potrebno vrijeme da bi se ponavljale izvedbe kao što je bila ta prva utakmica”, napomenuo je.

Brojne promjene u klubu

Vitoria je 12.srpnja otpustila trenera Marquesa da Costu Filipea poznatog kao Pepa, pa na njegovo mjesto postavila Morena koji je bio trener B momčadi. Ljetos je iz kluba otišlo 12 igrača a došlo ih je 8.

“Navijači trebaju razumjeti da će put biti težak jer je klub proveo veliku reformu. Promijenjeni su treneri i igrači u odnosu na prošlu sezonu, a neki još uvijek mogu otići i doći”, naglasio je Moreno.

Otišli su Borevković (posuđen Hajduku), Rafa Soares (PAOK), Oscar Estupinan, Ricardo Quaresma, Silvio, Joao Ferreira (kraj posudbe), Geny Catamo, Gui (Almeria), Falaye Sacko (Montepellier), Rocinha (Sporting), Miguel Maga (Oliveirense), Matous Trmal (posuđen Maritimu).

Došli su pak Matheus Indio (Trofense), Anderson Silva (Peking Guoan), Ryoyo Ogawa (posuđen iz Tokya), Jota Silva (Casa Pia), Mikel Villanueva (Santa Clara), Joao Pedro (Palmeiras), Andre Silva (Arouca), Antonin Cortes (posuđen iz Granade).

U nogometu se stvari ne događaju od danas do sutra. Zbog toga nam je potrebno razumijevanje i mir. Ali kvalitetu imamo pa će rezultati početi dolaziti”, zaključio je Moreno, koji je nekada i sam bio igrač Vitorije na poziciji stopera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider