Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvotjedna samoizolacija

Trener Rijeke dane provodi u loži na stadionu: "Nema sad neke velike zaje......."

Trener Rijeke Simon Rožman vratio se iz rodne Slovenije u Hrvatsku prošlog ponedjeljka. A pravila su takva da je odmah morao u dvotjednu samoizolaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako bi bio u tijeku sa zbivanjima u riječkoj momčadi koja se vratila treninzima, klub mu je osigurao smještaj u jednoj od loža na stadionu Rujevica. Iz svog neobičnog doma Simon Rožman javio se za Dnevnik Nove TV.

Rujevica 10 ovih je dana adresa trenera Rijeke. Doslovce.

Povratak iz Slovenije značio je odlazak u dvotjednu samoizolaciju, što se poklopilo s početkom kakvih - takvih treninga prve ekipe. Pa se klub dosjetio i ložu na stadionu preuredio u trenerov novi dom.

"Da, da, novi dom... Ma evo sve ok. Najbitnije da smo zdravi, da možemo biti ovdje. U klubu smo nekako isplanirali da je to najbolja solucija, da sam tu dovoljno daleko i dovoljno blizu", kaže mladi slovenski stručnjak.

Dovoljno daleko i dovoljno blizu Rožman je i od svog pomoćnika Aleša Kačičnika koji također privremeno živi na stadionu...

"Da, on je na drugoj strani stadiona, na drugoj strani sky boxa. Tako da smo svaki za sebe u samoizolaciji. Imamo dovoljno veliki prostor, ja sam na jednoj strani, Aleš je na drugoj... Tako da pričamo preko ovih ograda."

A kako u nesvakidašnjim uvjetima izgleda Rožmanov prosječan dan pitanje je koje zanima mnoge...

"Jako brzo se budimo jer sunce jako brzo dođe gore. Već u sedam sati smo gore. Treneri dolaze u osam, ostali staff, da na daleko popričamo. Već dan prije sve dogovorimo preko aplikacija oko treninga. Onda smo mi gore, ja sam ovdje gore, vidim sve terene. Imamo i kameru tako da onda kasnije mogu pogledati trening smireno."

Treninzi igrača po grupama traju i po nekoliko sati. Logično je da čovjek ogladni. Rožmanu se obroci svakodnevno dostavljaju bez kontakta.

"Hrana ide preko, voze ovdje na portu. Ostave mi ovdje na porti."

A nakon toga opet posao...

"Napravim malo analizu treninga, pripremamo sve za sljedeći dan, i onda pošaljem trenerima, i onda navečer nešto radim za sebe, oko nekih drugih analiza, igara. Onda spavanje, i svaki dan je sve isto."

37-godišnji Slovenac sav je dakle u nogometu. Serije i filmove nema naviku gledati. A nazdravi li navečer na daljinu čašom piva ili vina s pomoćnikom Kačičnikom?

"Nema toga, jer sad imamo ovdje razdvojeno... On je u jednom smjeru, ja sam u drugom smjeru... Nema sad neke velike zajebancije, jer tako su nam predstavili, znamo o čemu se radi, treba biti pažljiv oko toga."

Samoizolacija im istječe u ponedjeljak pa ih čeka testiranje na koronavirus. Bude li sve u redu, slijedi povratak normalnom životu. Rožman je Rijeku preuzeo u rujnu prošle godine, a zadovoljan je učinjenim od zimskih priprema do prekida prvenstva.

"Vratila se jedna odlična atmosfera na Rujevicu, stvarno smo uživali u svakoj ovoj utakmici... Nagradilo nas je i u rezultatu."

Posebno drage dvije pobjede u Jadranskom derbiju

A od rezultata posebno su mu bile drage dvije pobjede.

"Pogotovo ovi naši Jadranski derbiji, imaju u osjećaju za ove sve ljude koji su tu, sad sam doživio i ja tu priču kako to puno ljudima znači..."

U Kupu je na Rujevici srušen Dinamo pa se Rijeka nada po šesti put uzeti Rabuzinovo sunce...

"Kup je sigurno uvijek natjecanje gdje je Rijeka zadnjih godina išla do kraja ili bila jako uspješna, tako da sigurno je to i nama veliki imperativ."

A dotad pred Rožmanom je zadatak što bolje pripremiti svoje igrače...

"Razmišljamo o tome da bi bili što spremniji, što logičnije napravili treninge, da bi ove prve utakmice bile na nekoj razini, ali sigurno to neće biti isto kao prije..."

Prvu službenu utakmicu Rijeka bi trebala igrati u Puli kod Istre 1961.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider