Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Znaju da su puni k'o brod

Plivaju u novcu i plešu na rubu ispadanja: Najbogatiji svjetski klub žali se na "drukčiji tretman"

Bliži se i službeni početak zimskog prijelaznog roka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Preko 200 milijuna eura u nadolazećem zimskom prijelaznom roku planira potrošiti Newcastle koji je nedavno postao klub s najbogatijim vlasnicima u svijetu nogometa.

Javni investicijski fond (PIF) iz Saudijske Arabije kupio je Svrake koje više nemaju nikakvih problema s novcem. Štoviše, sad ga imaju u izobilju.

Plan je Saudijaca da od Newcastlea naprave klub koji će redovito osvajati trofeje u Engleskoj, ali i na kontinentalnoj sceni. Međutim, na tom putu već u startu suočavaju se s velikom preprekom u obliku možebitnog ispadanja iz Premierlige.

Newcastle je trenutno 19. na ljestvici i do kraja sezone glavni cilj će biti osiguravanje ostanka u društvu najboljih, nakon čega bi se trebao dogoditi napad na čelne pozicije već u idućoj sezoni. Premda su od spasonosnog 17. mjesta udaljeni tek dva boda, situacija je zapravo kudikamo lošija jer Watford ima dvije, a Burnley čak četiri utakmice manje od Svraka.

Jedna cijena za njih, druga za sve ostale

Sve je jasno – Newcastleu hitno trebaju pojačanja kako bi ove zime i proljeća spojio nekoliko pobjeda i isplivao iz zone ispadanja. Menadžer Eddie Howe kao jednu od prvih meta u zimskom prijelaznom roku označio je povremenog engleskog reprezentativca Kierana Trippiera koji igra za Atletico Madrid, ali čim se Newcastle javio, u Madridu su istaknuli cijenu koja je šokirala Howea, s obzirom da se ipak radi o igraču koji je već zagazio u 32. godinu.

Nije Howe pričao o konkretnim iznosima, ali je poručio: "Postoji jedna cijena za Newcasle i druga za sve ostale klubove."

Njegove riječi na tragu su onog prešutnog pakta premierligaških klubova otprije nekoliko tjedana. Pobunili su se tada u Liverpoolu i još nekim klubovima, smatrajući kako nije u redu da postaje normalno da cijela država (Saudijska Arabija) stoji iza jednog kluba.

U svakom slučaju, pred Howeom je dugačak proces…

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider