Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bijeli traže spas

Trener Hajduka: "Točno je, poraz protiv Istre značio bi borbu za ostanak u 1. HNL"

Hajduk dočekuje Istru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je nedavno dobio novog trenera, na klupu splitskog kluba stigao je Talijan Paolo Tramezzani.

Bijelima nikako ne ide u HNL-u, novi trener je upisao jednu pobjedu i dva poraza i trenutačno drži šesto mjesto. Hajduk je bliže ispadanju nego mjestu koje vodi u Europu.

Hajduk sutra igra protiv Istre, a novi trener očekuje pobjedu.

 ''Znam da smo do sada odigrali devet utakmica kod kuće i osvojili samo osam bodova. Nije to lako objasniti. Vidjeli ste prošlu utakmicu. Kada bismo usporedili s prethodne dvije utakmice, očito je problem igrati na našem stadionu. Mislim da nije stvar u pristupu, pripremi utakmice. Nakon četiri minute primili smo pogodak, kao da je utakmica završila. Moramo raditi na psihološkom planu, načinu kako igrati kod kuće. Rekao sam igračima da je najveća pogreška sada biti u strahu od greške. Znamo što znači igrati na ovom stadionu. U prošlosti su momčadi kada bi dolazile na Poljud i vidjele stadion bile u strahu. Nije ovo laka sezona, nisu bile lake ni prethodne dvije-tri za klub, ali sutra je utakmica slična onoj protiv Lokomotive. Želim vidjeti drukčiji mentalitet i ponašanje na terenu. Imamo priliku neke stvari promijeniti'', rekao je trener Hajduka Paolo Tramezzani.

Hajduk ima sedam bodova više od Istre. U slučaju poraza Hajduk bi bio u borbi za ostanak?

''Nažalost, to je točno. Znamo da je utakmica važna. Svaka je takva. Za dres koji nosimo, klub koji predstavljamo. U protekla dva dana razgovarao sam s igračima i individualno. Nije moguće igrati dvije dobre utakmice u gostima, a onda onako protiv Lokomotive. Ako treba krenuti od nule, krenut ćemo. Ako treba krenuti ispod nule, krenut ćemo, ali ne želim da moja momčad ikad više izgleda kao protiv Lokomotive. Možda neće uvijek biti ljepote, ali želim da momčad ima jak karakter, da se bori do krajnjih granica'', izjavio je trener Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider