Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''dinamo zasluženo slavio''

Trener Hajduka realan nakon derbija, najavio što nakon zimske stanke

Hajduk je s minimalnim 1:0 poražen u derbiju kod Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Hajduka nema previše razloga za zadovoljstvo nakon poraza u derbiju od Dinama, no bio je realan nakon utakmice.

''Nogomet se igra za golove, a Dinamo je postigao gol iz prekida. Imao još dvije-tri šanse ili polušanse. Mi smo imali jednu dobru šansu. Kada se tako gleda, Dinamo je bio bliži pobjedi i zasluženo je slavio. Mislim da je ova naša mlada momčad napredovala tijekom posljednjih nekoliko tjedana i dala koliko je mogla u ovom trenutku. Ostaje žal što nismo ostvarili pozitivan rezultat. Krajičkom oka nadao sam se da će zalutati neka lopta u završnici i da ćemo uzeti bod. Bio bi to veliki motivacijski podstrek za moju momčad'', kazao je trener Hajduka na press-konferenciji.

Oreščaninov Hajduk, iako mlad, teži igri u kojoj se traži posjed lopte.

''Tražili smo posjed, nije to lako. Bili smo malo nestrpljivi, ali jedno je trening, a drugo utakmica. Veliko je to iskustvo za mlade igrače i cijelu momčad koja prihvaća moje zahtjeve. Ne mogu im ništa zamjeriti, dali su koliko su mogli. Trebali smo biti konkretniji, s više dubinskih kretnji. Trebali smo biti opasniji, to je jasno. Međutim, to je najteži dio u nogometu. Najteže je donijeti loptu u zadnju trećinu i onda kreirati šansu.''

Slijedi zimska stanka, pa pripreme u siječnju. Osvrnuo se na ono što je pred Hajdukom.

''Očekujem da se složimo, da sve dobro isplaniramo, da riješimo neke disbalanse u momčadi... Očekujem da ćemo složiti bolju momčad, ona je već sada jako mlada, na tome ćemo inzistirati. Nadam se da ćemo moći ući u seriju pobjeda i upustiti se u borbu za četvrto mjesto'', zaključio je trener Hajduka.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider