Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žestoke kritike

Trener Hajduka jako ljutit: "Neću šutjeti, sudac me podsjetio na neka stara vremena"

Trener Ivan Leko zaradio je crveni karton u prvom poluvremenu utakmice Dinama i Hajduka na Maksimiru.

Ivan Leko (Foto: Afp)

Trener Hajduka Ivan Leko došao je prilično ljutit na press-konferenciju. Najviše mu je zasmetalo što ga je sudac Bel isključio zbog prigovara.

 

Prvi dojmovi nakon utakmice.

 

"Mislim da nije bila loša partija. Znali smo i prije da su to dvije momčadi u različitom momentu. Dinamo ima stabilnu momčad, mirnoću, hijerarhiju… Kod nas je druga situacija, otišlo je puno igrača, došli su neki igrači, pa ne znaš što očekivati. Meni se čini da je to bilo 50 – 50.

Dinamo je imao inicijativu, ali i mi smo imali naše šanse. Bolno je izgubiti, ali bili smo konkurentni. Njima to puno znači kao što bi i nama. Sada je dosta negativnih emocija zbog poraza".

Igor Bišćan Bišćan: "Baturina je radio razliku, radimo na pojačanjima, a Hajduk je bio ravnopravan" divider

 

Dojam je da je Hajduk po šansama mogao bolje proći.

 

"Mislim da smo u šansama bili podjednaki. Imali smo šansi i šutova, imali smo četiri-pet lijepih šansi. Naravno, naša je krivica što mi ne zabijemo gol za 0:1. Znali smo da će biti momenata kada će Dinamo dominirati, ali i kada ćemo mi imati naše šanse. Kad imaš mlade igrače, onda se griješi. Primimo onakav gol".

 

Što kažete na vaše isključenje?

 

"Smiješna situacija i tužan sam. Ovdje sam šest mjeseci, dajem komplimente sucima, dajem savjete. Da isključiš trenera na ovakav način. Kada pomoćni sudac svira korner, a glavni to poništi.

Dario Bel Sudac otkrio što se dogodilo nakon Lekinog isključenja: Pale su teške riječi divider

To me vraća u neka druga vremena. I opet dobro, ali da me isključiš nakon žutog… Gradi autoritet na meni. Nisam ja došao ovdje da mi se to radi. Vjerujem da je taj detalj bio bitan jer je momčad na terenu bolju kada ima trenera na klupi".

 

Jeste li imali imperativ osvajanja Superkupa? Znamo kako je prošao Dambrauskas…

 

"Ne može meni nitko dati već imperativ od mene samog. Ja sam ovdje najluđi da pobijedimo. Ako ne valjam, ode ja sutra. Sezona je dugačka, ali meni je žao ovog danas. Možda je bezveze trofej, ali meni nije. Ja volim i na karte dobiti. Ali izbacite, ja sucu malo komplimentiram, a on me isključi. To odlučuje".

 

"Kada pogledate Dinamo s budžetom i realizacijom, ne bi trebali ni doći. Ali zato je nogomet zanimljiv. Vidjet ćemo dokle možemo dogurati".

 

Leko se opet vratio na suca i isključenje.

 

"Ako se već praviš pametan, daj mu deset utakmica. Daj i meni, ja ode kući. Mislim da to nije interes našeg nogometa. Mi smo lani teže izgubili. Pomeli su nas. Rekao sam svaka čast.

Ali ovo se danas osjeti, ja to vidim. Kažu mi da ne govorim, ali neću. Govorit ću jer govorim pošteno. Nije da je Dinamo zbog toga osvojio, ali kada ovako sude. Zamislite da se treneri u svijetu isključuje zbog ovoga. Pustite da se priča o Baturini, a ne da ja budem u centru pažnje".

 

Čeka vas opet derbi u prvenstvu.

 

"Volio bih da odigramo na rezultat. Danas smo tako odigrali. Svaka utakmica je posebna, ima svoju povijest. Nastojat ćemo izvući pouke“, zaključio je Leko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider