Nikola Vlašić stigao je u Everton prošle sezone iz Hajduka nakon što je u međusobnom sudaru tih klubova impresionirao tadašnjeg trenera Karamela Ronalda Koemana.

Međutim, Nizozemac je uskoro postao bivši, a njegovim odlaskom stigli su teški dani za Vlašića. U potrazi za minutažom ove sezone otisnuo se na posudbu u moskovski CSKA, gdje oduševljava partijama i ponajbolji je igrač cijele ruske lige.

Trener Evertona ove je sezone postao Portugalac Marco Silva, a nakon velike pobjede protiv Manchester Uniteda progovorio je o hrvatskom nogometašu.

"Kada smo razgovarali došli smo do jasnog zaključka: želimo da igra što više i pokaže svoje kvalitete, pratimo njegove utakmice, kada dođe vrijeme za to, donijet ćemo odluku. Sretni smo što igra svaku utakmicu jer to očekujemo, svi smo to priželjkivali'', rekao je za Sportklub.

Dakle, Vlašić je pod povećalom engleskog kluba, a odluka će vjerojatno uslijediti na ljeto. Ostanak u CSKA-u ne čini se izvjesnim budući da su iz ruskog kluba poručili kako nemaju sredstava za otkup – Transfermarkt procjenjuje Vlašićevu vrijednost na 18 milijuna eura, osam više nego što je vrijedio na početku sezone.