Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DOLAZI IZ SPORTINGA

Wolverhampton doveo najskuplje pojačanje u povijesti: Vjerovali ili ne, Portugalac je!

Premierligaš Wolverhampton platit će 45 milijuna eura za dovođenje portugalskog veznog igrača Matheusa Nunesa iz lisabonskog Sportinga.

Matheus Nunes (Foto: Afp)

Odšteta za 23-godišnjeg Matheusa Nunesa rođenog u Brazilu bi mogla narasti do 50 milijuna eura, kad se uključe bonusi.

Dosadašnji rekordni iznos koji su Wolwesi platili je bio 41,5 milijuna eura za dolazak Fabija Silve iz Porta 2020., a danas je taj igrač na posudbi u Anderlechtu.

Prošle godine debitirao za Portugal

Nunes će potpisati petogodišnji ugovor, s opcijom u zadnjoj godini. U Sportingu je proveo dvije i pol sezone, a prošle godine je debitirao za portugalsku reprezentaciju za koju je u osam nastupa postigao jedan gol.

Darwin Nunez Najveće pojačanje Liverpoola završilo na "stupu srama": Pogledajte kompilaciju njegovih promašaja divider

"Matheus je imao dvije odlične sezone na vrhunskoj razini u Sportingu i mnogi ga smatraju jednim od najdarovitijih igrača na svijetu, stoga smo uzbuđeni zbog toga što je odabrao Premier ligu i Wolvese kao sljedeći korak u svojoj, nadamo se, fantastičnoj karijeri", izjavio je predsjednik Wolverhamptona Jeff Shi.

11 Portugalaca u svlačionici

Nunes je treće ovoljetno pojačanje momčadi pod vodstvom portugalskog trenera Brune Lagea, a prije njega su u klub došli portugalski napadač Goncalo Guedes iz Valencije te irski branič Nathan Collins koji je stigao iz Burnleyja.

Nunes će se momčadi pridružiti uoči subotnjeg dvoboja s Tottenhamom.

Nunes postaje 11. Portugalac u svlačionici Wolvesa, koji sam u nekoj ludoj kombinaciji mogu složiti momčad sastavljenu samo od njih. Nakon što su postali jedna od rijetkih momčadi koja je izvela početni sastav bez Engleza, to bi bila jedna sasvim nova dimenzija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider