Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TAKAV IM JE TREBAO

West Ham kompletirao transfer talijanskog ubojitog gorostasa

Gianluca Scamacca nova je udarna igla West Ham Uniteda.

Gianluca Scamacca (Foto: Afp)

Vrlo brzo kompletirao je West Ham United posao u koji su za vikend ušli. Nakon što su zaključiti da se s Chelseajem oko Armanda Broje neće lako dogovoriti, kontaktirali su Sassuolo i izrazili interes angažirati Gianlucu Scamaccu.

Taj je transfer brzo dogovoren, nakon što je dosadašnji klub talijanskog 23-godišnjeg napadača prihvatio cifru od 35.5 milijuna funti. Scamacca je danas doputovao u London, gdje je uspješno odradio liječnički pregled te bi trebao vrlo brzo potpisati ugovor.

195 centimetara napadačke moći

Scamacca je eksplodirao u prošloj sezoni postigavši 16 pogodaka u Serie A, što je dvostruko više nego što je zabio sezonu ranije na posudbi u Genoi, a debitirao je i za reprezentaciju te do sada upisao sedam nastupa.

Riječ je o 195 centimetara visokom izuzetno snažnom i pokretljivom napadaču, koji jednako dobro razigrava suigrače dobivanjem duela koliko je zapravo opasan u samoj završnici.

West Ham je tako pokrio svoju najdeficitarniju poziciju, budući da su prošlu sezonu odigrali s jednim pravim centralnim napadačem, Michailom Antoniom. 32-godišnji Jamajčanin prošlu je sezonu sjajno započeo, postigavši šest pogodaka u prvih devet kola, da bi onda zastao te je do kraja sezone postigao još samo četiri.

David Moyes će sad svakako imati jednu opciju više u napadu, a nada se ovim dana osigurati još jednu. To bi bio Filip Kostić iz Eintrachta, nogometaš koji ima istog agenta kao Scamacca te na čijem se dovođenju već radi. Ipak, informacije iz Njemačke govore kako 29-godišnji Srbin nije zagrijan napustiti klub u kojem je alfa i omega te s kojim bi ove sezone trebao zaigrati u Ligi prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider