Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno potvrđeno

Potencijalni europski protivnik Hajduka doveo pojačanje iz Španjolske

Antonini Cortes stigao je na posudbu u Vitoriu iz redova španjolskog drugoligaša Granade.

Vitoria Guimaraes (Foto: Afp)

Portugalski klub Vitoria Guimaraes, potencijalni protivnik Hajduka u 3. pretkolu Konferencijske lige, doveo je napadača Antonina Cortesa iz Granade, španjolskog kluba koje je prošle sezone ispao u drugu ligu.

"Cortes je došao na posudbu do 30. lipnja 2023. uz mogućnost otkupa njegovog ugovora za 800.000 eura," priopćila je Vitoria Guimaraes.

Mladi 22-godišnji španjolski napadač je prošlu sezonu proveo na posudbi u španjolskom drugoligašu Malagi za koju je u 31 utakmici zabio tri gola i upisao tri asistencije.

Prethodno je za Granadu odigrao osam utakmica u prvoj ligi i jednu u kupu uz zabijeni pogodak, a nastupao je i za madridski Rayo Vallecano dok se taj klub natjecao u drugoj ligi.

Upisao dva nastupa za mladu reprezentaciju

Godine 2020. upisao je dva nastupa za španjolsku U-21 reprezentaciju ulazeći oba puta u zadnjih pola sata u kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo.

Cortes je već doputovao u Guimaraes, grad udaljen 40-ak kilometara od Porta, gdje se fotografirao u bijelom klupskom dresu.

Rudiger i Modrić VIDEO Alo, dečko, jesi li normalan?! Realov novi "mesar" brutalno pomeo Modrića na treningu divider

"Ovo je klub s karakterom, izuzetno borbena momčad, koja uvijek snažno ulazi u utakmice, a to su i moje vrijednosti. Borben sam, snažan, željan trčanja, borbe i pobjeda. Svojim golovima, asistencijama i driblinzima želim pomoći ekipi," izjavio je za internetsku stranicu kluba.

Vitoria Guimaraes će u četvrtak gostovati u Mađarskoj kod Puškaš Akademije u uzvratnoj utakmici 2.pretkola Konferencijske lige. Obrani li prednost od 3:0 iz prve utakmice, igrat će protiv splitskog Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider