Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sprema se transfer?

Prodali napadača u Italiju za rekordnu odštetu, a sada žele dovesti mladog Vatrenog?

Roko Šimić ima ugovor s RB Salzburgom do ljeta 2025. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su za rekordnu odštetu prodali Rasmusa Hojlunda u Atalantu, zaradili su 17 milijuna eura,  čelnici Sturma iz Graza traže njegovu zamjenu, a čini se da je prva "meta" mladi hrvatski napadač Roko Šimić.

Sportski direktor Andreas Schicker već je stupio u kontakt s mladim napadačem i sve dogovorio s njim, ali cijeli posao zapinje zbog njegovog matičnog kluba RB Salzburga.

Oni su prošlog ljeta iskrcali četiri milijuna eura odštete Lokomotivi za mladog golgetera, koji se uglavnom dokazivao u drugoj momčadi, Lieferingu. Ove je sezone priključen prvoj momčadi, ali za sada je upisao tek jedan nastup u prvenstvu. Dobio je 15 minuta u prvenstvenom dvoboju protiv Hartberga, a zaradio je tek žuti karton.

Mina Bonino VIDEO Sin pozdravio Realovu zvijezdu sočnom psovkom: Pogledajte kako je reagirala supruga divider

Budući da je hrvatski napadač preodređen za nasljednika Benjamina Šeška, sjajnog Slovenca koji će naredne sezone preseliti u RB Leipzig, ne žele ga se tek tako odreći, piše Peter Linden.

Šimića žele još dva kluba

Ako padne dogovor između dva kluba, Šimić bi tek otišao na jednogodišnju posudbu u momčad Sturma, ali oni nisu jedini koji su zainterisirani za njega. Žele ga još dva kluba iz Nizozemske, Vitesse i NEC Nijmegen, ali sve naposljetku ovisi o Salzburgu...

Za kraj dodajmo da je ples kuglica spojio RB Salzburg i Dinamo u Ligi prvaka. Prvi međusobni dvoboj na rasporedu je 5. listopada, u 3. kolu elitnog klupskog natjecanja.

Prva se utakmica igra u Austriji, dok je drugi susret na rasporedu 11. listopada na Maksimiru.

Tablica Bundesliga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider