Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Automatski otkup

Veliki talent hrvatskog nogometa vraća se u Europu: Otkupio ga slavni Brazilac, dio novca ide Hajduku

Stipe Biuk postaje i službeno igrač španjolskog Valladolida.

Stipe Biuk (Foto: Srećko Niketić/Pixsell)

Hrvatski U-21 reprezentativac Stipe Biuk uskoro će i službeno postati Valladolida, povratnika u najviši rang španjolskog nogometa.

Biuk je ove zime došao u Valladolid na posudbu iz američkog Los Angeles FC-a. Španjolci, kojima je većinski vlasnik i predsjednik kluba legendarni Brazilac Ronaldo, doveli su Biuka plativši 1.000.000 eura odštete Amerikancima za posudbu.

Tom prilikom je dogovorena i klauzula za otkup u iznosu od 4.000.000 eura, koja postaje obavezna ukoliko Valladolid izbori povratak u La Ligu. Kolo prije kraja drugoligaškog nadmetanja oni su u tome i uspjeli, na prvom su mjestu sa četiri boda više u odnosu na trećeplasirani Eibar koji ih više ne može sustići (prva dva kluba idu izravno u viši rang).

Tako će Biuk s prvim danom ljetnog prijelaznog roka u Španjolskoj (1. srpnja) i službeno postati igrač Valladolida.

Osim za karijeru 21-godišnjeg Splićanina, lijepa je ovo vijest i za Hajduk iz kojeg se Biuk prije godinu i pol prodao u Los Angeles FC.

Amerikanci su tada platili odštetu od 6.500.000 eura, a u ugovor o transferu ugrađeno je još nekoliko stavki, među kojima i ona da 20 posto od idućeg tranfera, koliki god on bio, pripada Hajduku. Budući da Biuka Valladolid kupuje za spomenuta 4.000.000 eura, to znači da će Hajduk dobiti 800.000.

U konačnici, kada se zbroji inicijalna odšteta, ovaj postotak te dio isplaćenih bonusa, ispast će da je Hajduk za Biuka dobio oko 8.000.000 eura.

Tablice omogućuje Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider