Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Može u samo jedan klub

Posebna klauzula otkriva: Je li Ronaldov transfer u Saudijsku Arabiju samo krinka?

Cristiano Ronaldo postao je novi igrač Al Nassra iz Rijada.

Dres Cristiana Ronalda u Al Nassru (Foto: Afp)

Cristiano Ronaldo potpisao je spektakularni ugovor s Al Nassrom iz Saudijske Arabije, ali u sklopu tog ugovora postoji jedna klauzula koju bi mogao iskoristiti već ovo ljeto i vratiti se u Europu.

I ne samo to, nego bismo ga ove ove jeseni mogli ponovno gledati u Ligi prvaka. Europskoj, da ne bi bilo zabune.

O čemu se radi? Ronaldo je potpisao za Al Nassr, pristao je doći živjeti u saudijsku prijestolnicu Rijad gdje će godišnje, od kluba i sponzora, zarađivati 200 milijuna eura. Međutim, čelni ljudi njegova novog kluba inzistirali su da se u ugovor ugradi klauzula prema kojoj Ronaldo može prije isteka ugovora otići jedino u - Newcastle.

Preduvjet da bi se to ostvarilo je Newcastle u aktualnoj sezoni Premier lige završi na jednom od prva četiri mjesta koja vode u Ligu prvaka u sezoni 2023./2024. Zasad im ide jako dobro, poslije 17 kola imaju samo jedan poraz i nalaze se na trećoj poziciji, ispred Manchester Uniteda i Tottenhama.

Ukoliko ste se pitali zašto baš Newcastle, podsjećamo da je od jeseni 2021. ovaj klub u vlasništvu Javnog investicijskog fonda (PIF) Saudijske Arabije. Tamošnje vlasti, a prije svih prijestolonasljednik Mohammed bin Salman, silno žele da Newcastle uspije i etablira se kao jedan od najboljih svjetskih klubova.

Pritom ne žele raditi basnoslovne transfere od 150 ili 200 milijuna eura nego polako i strpljivo grade momčad koju odlično vodi trener Eddie Howe. No, budući da im se pokazala prilika da jedan od najvećih u povijesti nogomet zaigra za njihov klub, Saudijci nisu to htjeli propustiti i zato su ugradili ovu klauzulu u Ronaldov ugovor.

Sada je sve na Newcastleu - oni prvo trebaju izboriti Ligu prvaka, a onda i nagovoriti Ronalda da se odluči za povratak u Europu. Pitanje je samo hoće li on sa 38 i pol godina koliko će tada imati još uvijek smatrati da se može natjecati na najvećoj mogućoj razini - Ligi prvaka.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider