Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jednim udarcem tri muhe

PSG digao rampu, završava jedna era: Svi preduvjeti su tu za spektakularan transfer

Potpisom Kyliana Mbappea do ljeta 2025. mijenjat će hijerarhija u svlačionici PSG-a. Konkretno, Neymar je na izlaznim vratima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svoj najveći ovogodišnji posao PSG je nedavno uspješno apsolvirao onog trenutka kada je Kylian Mbappe pristao potpisati novi, trogodišnji ugovor.

Ipak, to je bio samo glavni, ne i jedini zadatak koji stoji uoči ljetnog prijelaznog roka u kojem se očekuje velika rekonstrukcija svlačionice na Parku prinčeva.

Bit će tu i dolaznih i izlaznih transfera, ali jedan bi mogao najviše odjeknuti. Kako javlja američki ESPN, PSG je na raspolaganje za transfer stavio – Neymara.

Ugrubo se to kaže transfer-lista, međutim kako se radi o jednoj od najvećih zvijezda današnjice, onda koriste blažu terminologiju. Neymar je lani potpisao ugovor s PSG-om u trajanju do četiri godine, ali u Parizu se nadaju da će se ovo ljeto razići s brazilskim reprezentativcem.

Ovo se samo nadovezuje na priču koju su nedavno lansirali francuski mediji, a koja se tiče odlaska Neymarovog sunarodnjaka Leonarda s pozicije sportskog direktora. Zamijenit će ga Luis Campos, Portugalac koji je blizak s Mbappeom iz doba dok je Kylian igrao za Monaco, a ovaj tamo obnašao spomenutu funkciju.

Javna je tajna da Mbappe i Neymar nikad nisu kliknuli na travnjaku, ali niti izvan njega, a k tome treba uzeti u obzir i činjenicu da je Francuz jedva čeka odlazak Brazilca iz kluba kako bi mogao preuzeti dres s brojem 10.

Računaju stoga u PSG-u na višestruku korist od Neymarove prodaje. Dobili bi odštetu koja sigurno neće biti malena (Transfermarkt ga u ovom trenutku procjenjuje na 90 milijuna eura), riješili bi se i njegove astronomske plaće koja iznosi preko tri milijuna eura mjesečno. Također, ugodili bi i čovjeku na čije raspoloženje trenutno moraju najviše paziti.

Kada se sve to zbroji, jasno je da je u ovom trenutku puno veća vjerojatnost za njegov odlazak nego ostanak u Parizu. Kao najizgledniji kandidat za dovođenje Neymara spominje se Chelsea, bilo je govora u posljednje vrijeme u engleskim medijima da će po Brazilca krenuti i Newcastle, ali on nije zainteresiran za igranje u klubu koji se ne natječe u Ligi prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider