Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transfer na vidiku

Livaković korak bliže odlasku iz Dinama: Predsjednik Galatasaraya stupio u pregovore s Dinamom!

Dominik Livaković na ljeto će vrlo vjerojatno napustiti Dinamo.

Dominik Livaković (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

Vratar zagrebačkog Dinama i hrvatske reprezentacije Dominik Livaković, kako stvari stoje, broji svoje posljednje mjesece u Maksimiru.

Iza 28-godišnjeg Zadranina sad je već nekoliko odličnih sezona u Dinamu, a sve je okrunio fenomenalnim izvedbama na Svjetskom prvenstvu u Katru, gdje je bio jedan od najzaslužnijih za osvojenu broncu Vatrenih.

Sada je definitivno sazrelo vrijeme da Livaković napravi pravi, veliki transfer. Poznato je da u svom ugovoru s Dinamom on ima izlaznu klauzulu od 10 milijuna eura. Ako neki klub ponudi tu cifru, Modrima će ruke biti vezane – pregovori tada neće niti postojati, već će zainteresiranom poslodavcu preostati samo dogovoriti se s Livakovićem oko plaće koju će mu dati.

Spominjao se nedavno interes Villarreala, ali čini se da je najizgledniji kandidat za dovođenje Livakovića – Galatasaray.

Turski velikan htio bi ga dovesti u svoje redove jer će njihov trenutačni prvi čuvar mreže, Urugvajac Fernando Muslera, u lipnju navršiti 37 godina i ući u posljednju sezonu svog ugovora. Galatasaray stoga traži dugoročno rješenje među vratnicama i Livaković im je prvi izbor, a posebno ih je oduševio svojim obranama na nedavnoj utakmici Turska – Hrvatska.

Mediji u Turskoj već su pisali o interesu Galate za Livakovića, a sada Ahaber navodi da je predsjednik kluba Erden Timur pojačao kontakte s Dinamom. Konkretno, da je stupio u pregovore oko odštete.

Naime, Turci ne žele platiti 10 milijuna eura, nego pokušavaju spustiti cijenu za milijun ili dva.

Dinamu se s druge strane ne žuri i vjeruje da je vrijeme na njegovoj strani. Pred Livakovićem je ovo ljeto Final Four Lige nacija, gdje bi mogao opet zabljesnuti i tako nagnati neki klub da pristane na iznos iz odštetne klauzule te ga dovede u svoje redove.

Najbolji trenuci utakmice Turska - Hrvatska (0:2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider