Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi zadovoljni

Osijek iskoristio klauzulu i otkupio veznjaka, Hajduku na račun sjelo milijun eura

Darko Nejašmić od ljeta će biti i službeno novi igrač Osijeka, koji je Hajduku za 23-godišnjeg veznjaka platio odštetu od milijun eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči završnih bitki za naslov prvaka realiziran je jedan transfer između klubova koji su i dalje u igri za tron u Prvoj HNL.

Osijek je otkupio Darka Nejašmića od Hajduka za okruglih milijun eura odštete.

Toliko je iznosila otkupna klauzula koja je ugovorena prošlog ljeta, prilikom Nejašmićeva dolaska na posudbu u Gradski vrt. Tom prilikom je parafirano i da se Osječani do 15. svibnja moraju odlučiti hoće li otkupiti 23-godišnjeg defenzivnog veznog.

Dileme oko toga nije bilo jer Nejašmić ove sezone igra jako dobro, a Nenad Bjelica ga je u nekoliko navrata hvalio, prognozirajući mu i poziv u seniorsku reprezentaciju jednog dana.

Bjelica, koji u Osijeku osim trenerske obnaša i funkciju sportskog direktora, dao je svoj blagoslov za ovaj transfer, pa je jedino bilo preostalo da vlasnici kluba Mađari odluče zaključiti posao i uplate novac Hajduku.

Rasplet ove priče zadovoljava sve tri strane - Osijek je potpisao višegodišnji ugovor s jednim od najkonzistentnijih prvotimaca u aktualnom kadru, Nejašmić više nema neizvjesnosti oko budućnosti i može se u miru posvetiti svojem igračkom napretku, dok je Hajduku na račun sjelo milijun eura na ime odštete za igrača koji ionako već godinu i pol nije dio prve momčadi Majstora s mora.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider