Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VRSTAN OFENZIVAC

Igor Tudor osigurao veliko pojačanje iz Arsenala

Nuno Tavares napustit će Arsenal i pristupiti momčadi Olympique Marseillea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je osigurao pojačanje u napadu dovođenjem Luisa Suareza iz španjolske Granade, Igor Tudor uspio je osigurati i veliko pojačanje na lijevom boku. 

Sve je dogovoreno s odličnim 22-godišnjim Portugalcem, Nunom Tavaresom, koji dolazi iz Arsenala, nakon vrlo dobre sezone u Premier ligi.

Ofenzivno nevjerojatno potentni bek

Tavares je doveden u Arsenal kao druga opcija za lijevi bok, no na kraju je upisao značajan broj nastupa pored često ozlijeđenog Kierana Tierneya. Posebno je potentan u ofenzivnom dijelu igre, gdje konstantno radi probleme suparničkim obranama.

Ipak, Mikel Arteta mu više nije vjerovao. Nakon dovođenja Oleksandra Zinčenka, odlučio je Tierneya ostaviti kao drugu opciju te mu je Tavares postao višak. Kako to, pored spomenutih ofenzivnih karakteristika?

Prije svega zbog toga jer je Tavares nogometaš koji je u obrani često izgubljen, sklon kiksevima i lošem postavljanju pa je Arteta odlučio kako mu ipak treba čvrstina. S druge strane, u nogometu kakav preferira Tudor, trebao bi se Tavares jako dobro snaći.

Tudorova misija u Marseilleu je jasna. Pokušati ugroziti PSG u borbi za titulu prvaka te zadržati se što dulje u Europi. Za sada djeluje kao da ima roster sposoban napraviti puno toga dobrog.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider