Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Unosan transfer

Lokomotiva otkrila koliko je zaradila na transferu Marka Dabre u Kinu

Lokomotiva Zagreb dobila je milijun eura od transfera Marka Dabre u Guoan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dojučerašnji treći strijelac tekuće sezone Prve HNL, Marko Dabro, preselio je iz Lokomotive u kineski Guoan iz Pekinga, a njegov sad već bivši klub na društvenim mrežama je otkrio detalje tog posla.

"Lokomotiva je u četvrtak realizirala transfer Marka Dabre u kinesku super ligu u F.C. Guoan iz Pekinga. Ukupna vrijednost transfera je milijun eura. Dabro je stigao početkom sezone iz BSK-a gdje je postavio rekord druge lige s 30 postignutih golova. Odmah po dolasku u Lokomotivu vidjelo se o kakvom se klasnom napadaču radi, te je u kratkom vremenu osvojio srca svih ljubitelja hrvatskog nogometa."

Dabro je ove sezone zabio 13 golova u 27 nastupa u HNL-u što je bilo dovoljno za treće mjesto na ovosezonskoj listi strijelaca, ali ima daleko najbolji omjer golova i minuta s obzirom na to da je samo četiri puta startao od prve i prosječno igrao samo 69 minuta po utakmici.

"Zahvaljujemo Dabri na svemu što je dao klubu, na svim golovima i trenucima sreće koje nam je omogućio. Dabri želimo puno sreće i uspjeha u dalekoj Kini, bit će nemoguće nadomjestiti takvu igračku i ljudsku veličinu", objavila je loksa.

Tablica Prve HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider