Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sad još i to

Manchester United dobio novi udarac, željeno zvučno pojačanje iz Barce želi u City za manje novca

Frenkie De Jong ne želi transfer u Manchester United.

Galerija Frenkie de Jong

Navijači Manchester Uniteda polako već sanjaju sljedeću sezonu, desetu otkad nisu osjetili kako je to biti engleskim prvakom. Novi trener Erik ten Hag unio je novi zanos i donio nadu u crveni dio Manchestera.

Počele su već kružiti napaćenim navijačima uvijek najdraže priče, one o transferima koji će ih oduševljavati u ljetnim mjesecima. Jedno od imena koje se zavrtjelo je i ono bivšeg Ten Hagovog učenika, Frenkieja De Jonga s kojim je bio pred vratima finala Lige prvaka prije nekoliko sezona.

Barca želi transfer, Xavi i De Jong se ne slažu 

U katalonskim medijima već se tjednima špekulira kako će predsjednik Laporta morati žrtvovati De Jonga kao jednog od najvećih i najvrjednijih eksponata Barcine svlačionice. De Jong je već nekoliko puta rekao kako je njegova želja ostanak u Barceloni rad s Xavijem, a isto je prije par dana rekao i sam trener Blaugrane.

No 70 do 80 milijuna eura, koliko navodno klub traži za De Jonga, prijeko je potrebna svota kako bi se pokrpala Barcina opustošena blagajna.

ManU je prema pisanjima medija u Engleskoj i Španjolskoj jako zainteresiran. De Jong je igrač kakvog Ten Hag jednostavno treba s obzirom koliko je ta pozicija deficitarna u njegovoj novoj momčadi.

Ako već mora u Manchester, želi u onaj plavi

No medijska naklapanja govore kako De Jong ne želi u United usprkos mogućem ujedinjenju s bivšim učiteljem iz Ajaxa. Ne samo to, nego je Nizozemac poručio da ako već mora napustiti Barcu onda želi u klub poput Unitedovom rivala Manchester Cityja.

Razlog je sportski i nema veze s novcem, jer City je poslao pozitivan signal, ali i poručio kako novcem neće moći konkurirati ponudi Uniteda niti za transfer niti za plaću. De Jong bi navodno prešao preko svega toga samo da može igrati u Ligi prvaka i boriti se za trofeje.

Ovakav stav zakomplicirao je za mnoge logičan transfer koji bi htjeli i Barca i ManU i ostaje nam za vidjeti mogu li svi zajedno slomiti De Jonga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider