Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve su razradili, ali...

City ulazi u rat i kvari planove Realu: Guardiola želi Bayernovu zvijezdu, Perez će poludjeti!

Manchester City pokušat će preoteti Real Madridu jednu od glavnih meta u predstojećem razdoblju.

Alphonso Davies i Josip Juranović (Foto: Afp)

Velikom obračunu na nogometnoj tržnici mogli bismo posvjedočiti uskoro i to između Manchester Cityja i Real Madrida.

Glavni akter cijele priče je Alphonso Davies, turbobrzi kanadski reprezentativac koji igra za Bayern i čiji se pregovori oko potpisa novog ugovora ne odvijaju u željenom smjeru ni za igrača ni za Bavarce.

Davies želi kudikamo izdašnija primanja, smatra da zaslužuje postati jedan od najplaćenijih igrača u svlačionici bavarskog giganta, dok vodstvo kluba za to (zasad) ne želi ni čuti i trenutačno sve miriše na scenarij otprije 10-ak godina s Tonijem Kroosom. U prijevodu, Bayern bi mogao ostati bez sjajnog igrača za iznos značajno niži od njegove tržišne vrijednosti.

Kanađanin ima ugovor do ljeta 2025. godine i predsjednik Reala Florentino Perez već je počeo plesti mrežu oko njega.

Ako je Kylian Mbappe prva opcija Real Madrida u predstojećem razdoblju, a jest, onda je Davies odmah iza njega. Perez je imao plan dovesti Bayern u pat-poziciju, da ovo ljeto 23-godišnji kanadski reprezentativac uđe u zadnju godinu ugovora i samim time mu cijena krene padati, pa da u Bayernu budu suočeni ili s prodajom za mali iznos ili s mogućim odlaskom igrača u ljeto 2025. potpuno besplatno, bez ijednog eura odštete.

Priča je išla u tom smjeru, vrijeme je prolazilo, a pregovori između Daviesa i Bayerna glede novog ugovora nisu se pomicali s mrtve točke.

City nudi 80 milijuna eura Bayernu za Daviesa

Međutim, ovog četvrtka, koji je posljednji dan prijelaznog roka za engleske klubove, u igru je ušao City čiji trener Pep Guardiola pošto-poto želi dovesti Daviesa. Kako javlja španjolski Fichajes, klub iz Manchestera nudi Bayernu odštetu od čak 80 milijuna eura, što je puno više u odnosu na 50 milijuna eura koliko je Florentino Perez rekao Bavarcima da je Real spreman platiti.

Ukoliko se dogodi da se zbog vremenskog okvira ne uspije do večeras izrealizirati jedan tako bombastičan posao, u Cityju neće očajavati - pokušat će opet na ljeto. S druge strane, sami ulazak Građana u ovaj posao remeti planove Perezu, jer Real će teško moći parirati mančesterskim petrodolarima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider