Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigao iz Poljske

Dinamo doveo novog napadača, otkrio ga je Robert Prosinečki: "Vjerujem u obranu naslova prvaka"

Mahir Emreli stigao je u Dinamo iz poljske Legije, a prije dvije godine bio je na meti Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentativac Azerbajdžana Mahir Emreli (24) novo je pojačanje Dinama, objavio je hrvatski nogometni prvak.

Emreli u Maksimir dolazi iz poljske Legije za koju je igrao od lipnja prošle godine. Prije toga ovaj univerzalni ofanzivac je igrao za Baku i Karabag.

On bi trebao pojačati napad u borbi za naslov prvaka, ali i za susret play-offa osmine finala Europske lige između Dinama i Seville. Prva se utakmica igra 17. veljače, dok je uzvrat tjedan dana kasnije na Maksimiru.

Za reprezentaciju Azerbejdžana upisao je 32 nastupa uz četiri postignuta gola. Za nacionalnu vrstu je debitirao 2017. pod vodstvom tadašnjeg izbornika Roberta Prosinečkog, a u reprezentaciji Azerbajdžana u izborničkoj ga je ulozi vodio i nekadašnji Dinamov napadač i trener Nikola Jurčević.

Zabio je 11 golova ove sezone

Ove sezone odigrao je u dresu Legije 33 utakmice u svim natjecanjima i zabio 11 golova uz dvije asistencije.

"Sretan što sam danas potpisao ugovor s Dinamom. Radi se o klubu koji kontinuirano osvaja naslove prvaka Hrvatske i redovito nastupa u europskim natjecanjima gdje posebno zadnjih godina pokazuje iznimnu kvalitetu. U proteklih nekoliko sezona ostvarili su niz važnih i povijesnih uspjeha i sigurno da imaju veliki respekt u Hrvatskoj i u inozemstvu," kazao je Emreli za klupsku stranicu.

"Dinamo je simbol Zagreba i Hrvatske"

"Momčad je zaista kvalitetna, uz vrhunske profesionalce u stožeru i radi se o ozbiljnom klubu. Vjerujem da ću svojom igrom, trudom, radom i predanošću pridonijeti momčadi i rezultatima u budućnosti, a isto tako vjerujem u obranu naslova prvaka i da ćemo dostojanstveno predstaviti Dinamo na proljeće u Europi", rekao je Emreli pa dodao.

"Dinamo je puno više od nogometnog kluba, on je simbol Zagreba i Hrvatske, ima velik broj navijača i poseban značaj u hrvatskom i europskom nogometu. Upravo je to dodatni razlog zbog čega mi je čast biti ovdje i mogu obećati da ću dati sve od sebe za ovaj klub," dodao je nakon potpisa ugovora.

Emreli ima pravo nastupa za Dinamo u Europskoj ligi već u aktualnoj sezoni.

Inače, prije dvije sezone bio je na pragu dolaska u Hajduk. Želio ga je dovesti tradašnji sportski direktor Ivan Kepčija, ali naposljetku nije došlo do dogovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider