Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobitna kombinacija

Liverpool kvari planove hrvatskom treneru: Dio paketa trebao je biti i Vlašić, ali...

Njegov ugovor s Torinom traje do ljeta 2026. godine, međutim na Anfieldu su uvjereni da imaju dovoljno financijske snage kako bi angažirali mladog igrača.

Schuurs i Osimhen (Foto: Afp)

Mladi nizozemski branič Perr Schuurs (23) našao se na radaru engleskog nogometnog velikana Liverpoola.

Prema pisanju britanskih medija, branič talijanskog Torina jedan je od igrača kojima Jürgen Klopp želi pojačati obranu Redsa.

Schuurs je počeo karijeru u Fortuni Sittard, potom je igrao za mladu momčad Ajaxa, a od 2018. do 2022. i za prvi sastav Kopljanika.

U kolovozu prošle godine je preselio u Torino za sedam milijuna eura. Prošle je sezone upisao 36 nastupa i postigao tri gola skrenuvši svojim igrama pozornost velikih klubova.

Njegov ugovor s Torinom traje do ljeta 2026. godine, međutim na Anfieldu su uvjereni kako imaju dovoljno financijske snage kako bi angažirali mladog igrača.

Schuurs je do sada igrao za nizozemske U-19 i U-21 reprezentacije, a još čeka debi u seniorskom sastavu Oranja.

Liverpool je ovoga ljeta angažirao dva veznjaka, iz RB Leipziga je za 70 milijuna eura stigao Dominik Szoboszlai, dok je za Alexisa Mac Allistera plaćeno Brightonu 42 milijuna eura.

West Ham je nudio 20 milijuna eura i Vlašića za Schuursa

Cijela ova priča oko Schuursa neće se nimalo svidjeti našem Ivanu Juriću i to ne toliko zbog same mogućnosti odlaska sjajnog Nizozemca.

Trener Torina svjestan je da će Schuurs otići ovo ljeto, ali htio ga je plasirati u West Ham i time dobiti Nikolu Vlašića. Hrvatski reprezentativac proteklu je sezonu proveo na posudbi u Torinu koji bi ga htio otkupiti, ali ne želi ispuniti financijske zahtjeve Engleza.

Stoga se situacija kad je West Ham iskazao zanimanje za Schuursa činila kao win-win za Jurića. Englezi su bili spremni ponuditi 20 milijuna eura odštete plus Vlašića, što bi Jurić objeručke prihvatio jer bi na duge staze dobio u svoje redove Nikolu kojeg izuzetno cijeni. Međutim, sada kada je tu i Liverpool, bit će kudikamo teže realizirati spomenutu zamjenu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider