Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno

VIDEO Hajduk potpisao Dajakua, veliku vijest objavio na društvenim mrežama

Leon Dajaku je mladi napadač podrijetlom s Kosova, koji je nastupao za mlađe njemačke uzraste.

Leon Dajaku (Foto: Hajduk.hr)

Leon Dajaku novi je igrač Hajduka, 22-godišnji krilni napadač potpisao je s Bijelima ugovor do ljeta 2027. godine, a nosit će dres s brojem 22.

"Sjajno je biti ovdje, odličan prvi dojam o klubu i gradu. Ja sam mladi igrač s mnogo vatre u sebi, koji voli nogomet i igranje za velike klubove. Počeo sam igrati u Njemačkoj, prvi veliki koraci su bili u Stuttgartu i Bayernu, zatim sam otišao u Englesku gdje sam igrao za Sunderland. Sve to mi je pomoglo da steknem iskustvo, nekad je bilo bolje, nekad lošije, ali sad sam mnogo zreliji nakon što sam prošao spomenute klubove. Imam puno prijatelja u Hrvatskoj, znam puno o Hajduku, njegovim navijačima i zaista sam sretan što sam ovdje. Već od prije znam Sahitija koji je iz moje zemlje, znam za Livaju koji je igrao za Hrvatsku reprezentaciju. Sretan sam zbog dolaska u Hajduk, dat ću sve od sebe na terenu i nadam se da ćemo svi zajedno imati odličnu sezonu - prvi su Leonovi dojmovi nakon potpisa za Bijele

Radi se o 22-godišnjaku, koji može pokriti sve pozicije u vrhu napadu, a prošlu polusezonu je odradio na posudbi u švicarskom St. Gallenu za kojeg je upisao 12 nastupa i dvije asistencije.

Karijeru je započeo u Stuttgartu, a kao mladić je preselio u redove minhenskog Bayerna za odštetu od 1,5 milijuna eura. Uglavnom je igrao za drugu momčad, ali upisao je i tri nastupa za prvi sastav, dva u Bundesligi i jedan u njemačkom Kupu.

Otišao je na posudbu u berlinski Union za kojeg je upisao dva nastupa u elitnom razredu njemačkog nogometa. Otkupili su ga, ali i vrlo brzo proslijedi na posudbu u engleski Sunderland.

Nakon godinu dana Englezi su ga otkupili, a ove zime poslali na posudbu u švicarskog prvoligaša. U dresu Sunderlanda ukupno je upisao 37 nastupa u dvije sezone.

Nastupao je za mlađe selekcije njemačke nogometne reprezentacije, a podrijetlom je s Kosova. Prema Transfermarktu vrijedi 800 tisuća eura, a s engleskim klubom ugovor ima do ljeta sljedeće godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider